Tõnu Tõniste tiim Lenny avas purjetamishooaja teise kohaga Itaalias

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tõniste tiim Lenny avas purjetamishooaja teise kohaga Itaalias
Tõnu Tõniste tiim Lenny avas purjetamishooaja teise kohaga Itaalias Foto: BPSE/Mauro Melandri

Lihavõttepühade nädalavahetusel peeti Itaalias Loanos rahvusvahelise sportpaadiklassi Melges 24 Audi tron Sailing Series esimene osavõistlus, kus sel hooajal esimest korda sai paadi vette ka Tõnu Tõniste juhtimisel tiim Lenny Kalev Jahtklubist.

Keerulistes oludes peetud võistluselt noppis Lenny meeskond koosseisus lisaks roolimees Tõnu Tõnistele veel Toomas Tõniste, Maiki Saaring, Andres Rohtla ja Tammo Otsasoo, kõrge teise koha.

Kui regati kahel esimesel päeval valitsesid merel kas väga nõrgad või siis äärmiselt muutlikud tuuleolud ja kummalgi päeval sai pika ja väsitava päeva kokkuvõtteks peetud vaid üks sõit, siis regati viimaseks päevaks ärkasid ellu tormakad põhjatuuled.

Pühapäeval puhanguti kuni 35 sõlme puhunud  maatuul ei takistanud viiest riigist osalevat 13 Melges 24 meeskonda merele minemast ja professionaalsel korraldusmeeskonnal Marina di Loano Jahtklubist õnnestus läbi viia kolm võistlussõitu saades nii võistlusseeria peale kokku viis sõitu.

Võistlust asus esimesest päevast peale juhtima nädal varem Sloveenias Portorožis Melges 24 Euroopa 2015.a seeria avavõistluse võitnud Riccardo Simoneschi juhitud tiim Audi tron ITA-840. Sõitude seeria 1-2-4-1-1 ja kogusummaks 9 punkti tõi Audi tronile võidu ka Loanos. Regati esimesel päeval saadud teist kohta ei andnud Kalev Jahtklubi tiim Lenny EST-790 käest kogu regati jooksul. Kohad 2-6-2-3-2 näitasid Lenny head ja stabiilset minekut ning tiim ise oli rasketes ilmaoludes saavutatud tulemusega väga rahul. Hooajale sai ilus algus tehtud. Kolmanda koha sai Itaalia tiim Altea Andrea Racchelli juhtimisel seeriaga 6-4-1-2-4 kaotades Lennyle kahe punktiga.

2014.a amatööride arvestuses Euroopa meistriks tulnud Lenny jätkab oma hooaega veel mõnda aega Itaalias et siis juunikuus kõigepealt Tallinnas Eesti meistri tiitli eest võidelda ja juuni lõpus Taanis Melges 24 klassi maailmameistrivõistlustel hästi esineda. Lennyl on amatööride arvestuses Melges 24 klassi maailmameistritiitel aastast 2006 ja Euroopa meistri tiitlid aastatest 2007 ja 2011.

Pildigaleriid – fotod BPSE/Mauro Melandri-Zerogradinord: 1. päev ; 2. päev ; 3. päev

Audi tron Sailing Series

Foto: BPSE/Mauro Melandri
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles