ISAFi president Carlo Croce külastas Kalevi Jahtklubi

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ESS Kalev Jahtklubi võõrustas laupäeval, 18. aprillil  Rahvusvahelise Purjetamisliidu (ISAF) president Carlo Crocet. Tema külaskäiku ja sõbralikku kohtumist Kalevi Jahtklubi liikmetega jääb meenutama klubihoone ette istutatud tamm.

Carlo Croce, kes saabus Tallinnasse juba neljapäeval, 16. aprillil, kohtus oma külaskäigu ajal kultuuriministri, Tallinna linna ja Eesti Olümpiakomitee juhtidega ning esines reedel purjetamise tulevikuperspektiividest kõneleva ettekandega esmakordselt toimunud Eesti Purjetamise Kongressil KUMUs.

Laupäeva hommikul tutvustas Crocele Tallinna Kalev Jahtklubi kommodoor Kalev Vapper näidates talle nii vanalinna kui ka meie mere- ja purjetamistraditsioone ning ajalugu tutvustavat Lennusadamat ja meremuuseumi. Croce, kes on ise Itaalias Genovas asuva meremuuseumi juhatuse liige, oli siinsest Lennusadama meremuuseumist vaimustuses ja eriti rõõmustas teda siinse purjetamise silmapaistva ajaloo ekspositsioon. Lennusadamast saabuti kaatriga üle lahe Tallinna siluetti vaadates Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse (TOP) juurde, kus Crocet tervitasid Kalev Jahtklubi liikmed ja head sõbrad. 1980. aasta Tallinna olümpiaregatiks rajatud keskuses töötab täna kolm jahtklubi: ESS Kalev Jahtklubi, Tallinna Jahtklubi ning Rein Ottosoni Purjespordikool. Olümpiatule juures meenutati 1980.a Moskva suveolümpiamängude Tallinna purjeregati aega ja ajalugu. Kalev Vapper rõhutas, et ilma Kalev Jahtklubi liikmete lobitööta poleks toonane purjeregatt kindlasti Tallinnasse jõudnud ja suuresti toonaste aktivistide abiga sai kogu purjeregatt ka ette valmistatud ja läbi viidud. Eriliseks tegi TOP-i külastuse teadmine, et olümpiaregati ajal oli ISAF-i presidendiks Carlo Croce isa Beppe Croce, kes pani 1976. aasta mais TOP-ile ka nurgakivi. Nurgakivi koht vaadati üle ja jäädvustati muidugi ka pildile. Beppe Croce oli ISAF-i president aastail 1969-1986 ning tema mälestuseks antakse välja prestiižset ISAF Beppe Croce Trophy nimelist elutööauhinda.

Foto: Mardo Männimägi

TOPist liiguti Kalev Jahtklubi sadamasse, kus käis vilgas jahtide hooajaks ettevalmistamine. Kalev Jahtklubi klubihoone ette istutas Carlo Croce koos klubiliikmetega tammepuu, mis jääb tema külaskäiku meenutama. Sellega jätkati Kalev Jahtklubi puude istutamise traditsiooni oluliste inimeste ja sündmuste jäädvustamiseks. Klubi Kapteni kajutis veedeti koos klubi juhatuse liikmete ja heade sõpradega tunnike sõbralikus vestluses, kus ta rõhutas et on siin seltskonnas meelsamini purjetaja kui ISAFi president. Croce esindas 1972. ja 1976.a suveolümpiamängudel Itaaliat klassis Lendav Hollandlane. Vestluse käigus meenutati taas nii Tallinnas toimunud olümpiapurjeregatti kui ka teisi olulisi sündmusi, nende hulgas ka reedel toimunud Eesti Purjetamise Kongressi, mida Croce leidis olevat suurepärase algatuse ja pidas vajalikuks sarnase kongressi korraldamise idee ka Itaalias ellu viia. Kalev Jahtklubi jääb Crocele meenutama aga jahtklubi sümboolikaga lips, mille ta kohe ka kaela sättis. Järgmine Croce külaskäik Tallinnasse ei pidavat laskma end kaua oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles