Lenny purjetas ennast Melges 24 Soome-Eesti rankingu teise etapi võidule

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas Foto: Greta Tooming, Kalev Jahtklubi

6.-7. juunil toimus Kalev Jahtklubis Melges 24 klassi Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus, millest võttis osa neli Kalev Jahtklubi Melges 24 tiimi. Soomlased seekord lahe lõunakaldale ei jõudnud. Küll aga on neid siia oodata 12.-14. juunil kui toimub sama edetabeli kolmas osavõistlus, mis on samal ajal ka Melges 24 Eesti Meistrivõistlusteks ja Doyle Sails Melges 24 Nordic Trophy teiseks etapiks. Mõlemad võistlused on oluliseks ettevalmistuseks 30. juunist kuni 5. juulini Taanis, Middelfartis toimuvateks Melges 24 maailmameistrivõistlusteks.

Omavahel võtsid mõõtu Eesti kaks aktiivseimat Melges 24 tiimi – Tõnu Tõniste juhitud Lenny EST-790 ja Peter Šaraškini tiim jahil Zuxu EST-791. Neile pakkus kõva konkurentsi pärast puhkuseaastat taas võistlema tulnud Ants Haavel’i Freddy EST-826, kelle meeskonnas seekord neli Rock City meeskonnaliiget. Neljandaks konkurendiks oli Targo Rausi meeskond EST-573.

Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Foto: Greta Tooming
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Foto: Greta Tooming Foto: Greta Tooming, Kalev Jahtklubi

Esimese võistluspäeva ilmaolud olid hommikul kõike muud kui lubavad. Lipud sadamas olid nukralt sorgus ja meri paistis sillerdavas päikesepaistes peegelsile. Siiski – keskpäevaks planeeritud esimese võistlussõidu hoiatussignaaliks oli merele tekkinud loodetuul tugevusega 3 m/s. Ja nii jäi see ka püsima terveks päevaks, kuid pärastlõunal kadus päike pilvede taha, taevas muutus halliks ja üle Tallinna saabusid “Armageddoni”-filmi sarnased pilved ning pisuke vihma jõudis alla sadada ka Tallinna lahe kohal. Korraldajatel õnnestus vaatamata pisut muutlikule tuulele anda purjetajatele neli õnnestunud starti. Nelja sõidu järel asus seeriaga 2-1-2-1 juhtima Tõnu Tõniste tiim Lenny, kahe punkti kaugusele jäi seeriaga 3-2-1-2 Peter Šaraškini tiim Zuxul. Freddyle esimese päeva lõpuks vastavalt 11 punkti ja EST-573′le 15 punkti.

Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Foto: Greta Tooming
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Foto: Greta Tooming Foto: Greta Tooming, Kalev Jahtklubi

Teine võistluspäev pakkus suurepärase purjetamisilma, kuigi nii kõva tuule purjetamist pole ammu kogetud. Kõva tuult ja 1,5-2-meetriseid “ameerika mägesid” trotsiti eredas päikesepaistes. Stabiilselt 30 sõlme puhunud läänetuul paisus pagidega kuni 42 sõlmeni. Kolme planeeritud sõidu asemel piirduti kahe sõiduga, mis oli piisavaks treeninguks enne järgmise nädalalõpu Eesti Meistrivõistlusi. Ühepunktilise edumaaga võttis Peter Šaraškini juhitud Zuxu ees võidu 2014.a Euroopa meister amatööride arvestuses -  Lenny tiim, kus purjetasid roolimehena Tõnu Tõniste ja teiste tiimiliikmetena Toomas Tõniste, Andres Rohtla, Tammo Otsasoo ja Maiki Saaring.

Soome-Eesti edetabeli teise osavõistluse paremusjärjestus kujunes järgmiseks:

1. LENNY – Tõnu Tõniste 7 p

2. ZUXU – Peter Šaraškin 8 p

3. FREDDY – Ants Haavel 12 p

4. EST-573 Targo Raus 20 p

Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Lenny EST-790 - Foto: Greta Tooming
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Lenny EST-790 - Foto: Greta Tooming Foto: Greta Tooming, Kalev Jahtklubi
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Lenny EST-790 - Foto:
Melges 24 Soome-Eesti edetabeli teine osavõistlus Tallinnas - Lenny EST-790 - Foto: Foto: Piret Salmistu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles