Spinnakeri regatil juhivad Keith Luur ja Vladimir Novoselov

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

39th Spinnaker Regatta draft video from A4 Media on Vimeo.

Tänane võistluspäev otsustas Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapiks oleval 39. Spinnakeri regatil kahe laevastikuna võistlevas Optimist klassis kuldgruppi pääsejad. Juhtpositsiooni on klassis hetkel haaranud Venemaa purjetaja Vladimir Novoselov. Pingeline ja põnev oli rahvusvaheline mõõduvõtmine loomulikult ka ühe fliidina seilavas Zoom8 klassis, kus juhib valitsev Euroopa meister, eestlane Keith Luur.

Päev algas päikesepaistes ja 4-5 m/s puhunud tuules, mis hiljem tugevnes kiiruseni 7-8 m/s. Mõneks ajaks tõmbus taevas Tallinna lahe kohal küll ka kergesse pilvevinesse, kuid peagi selgines taas ja särav päike kostitas kuute riiki esindavat 197 purjetajat mõnusa suvesoojusega. Ilusates tingimustes lisandus eile peetud ühe sõidu resultaatidele tulemustabelistesse täna veel neli sõitu. 

Optimistil mahuvad hetkel esikolmikusse vaid naaberriikide esindajad: liidriks on venelane Vladimir Novoselov, teisel kohal soomlane Jaakko Vauhkonen ning kolmandat positsiooni hoiab temaga sama arvu punktidega venelane Rodion Brovin. Parima eestlasena on Kaarel Paal (ESS Kalev Jahtklubi) kuues.

Homme purjetab Optimist klass kuld- ja hõbegrupina, millest esimesse pääsesid seni peetud viie sõidu kokkuvõttes 75 parima hulka mahtunud sportlased.

Zoom8 paadil on tihedas rebimises juhtpositsiooni säilitanud Keith Luur (Pärnu Jahtklubi). Ka teine ja kolmas asetus on need kohad juba avapäeva järel hõivanud purjetajate, soomlase Elias Odrischinsky ja venelase Daniil Usachevi käes.

Optimist klassis osaleb regatil 149 ja Zoom8 klassis 48 võistlejat.

Pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Kokku on kavas pidada 8 sõitu.

Spinnakeri regatt toimus esimest korda aastal 1977 ning tegemist on Balti riikide suurima Optimisti regatiga. Võistluse korraldavad Eesti Optimist Klassi Liit ja Kalev Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Regati kodulehekülg: http://www.kjk.ee/spinnaker2015/

Purjetamise Eesti meistrivõistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/

Purjetamise Eesti meistrivõistlused Facebookis: https://www.facebook.com/pages/EJL-Purjetamise-Eesti-Meistriv%C3%B5istlused/1419404891704999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles