Rekordarv jahte 9. USS Security-Kalev Jahtklubi kolmapäevaku stardis

, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USS Security –Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 9.sõidu stardis oli neljas eri arvestusgrupis võistlevaid jahte kokku 48. Kõige tihedam konkurents oli taaskord väiksemate jahtidega LYS grupis, kus stardiliinil oli korraga 17 nii puidust kui plastikust purjekat.

Tänane tuulesuund andis võistlusjuhile põhjust pidada läbirääkimisi VTS-iga ja paluda luba Telje poi nr.3 kasutamiseks pöördemärgina, mida ka lahkesti peale mõningaid selgitusi lubati. See andis võimaluse vastu-allatuule distntsiks pikkusega 10,2 ja 5,8 miili.Tänud neile! 

Stardi hetkel puhus kagutuul 5-6 m/s. Sarnaselt eelmise nädala sõidule tuli ORC I grupp juba esimeselt vastutuule otsalt kui 15 jahti ORC II grupis üldise tagasikutse järel vastutuule märgi suunas kihutama hakkasid. Seekord õnnestus nende start teisel korral. Suurima osavõtuga LYS grupi start läks vigadeta. Tuul tugavnes veidi võistluse jooksul, mis oli igati tore ja juba enne kella üheksat olid kõik jahid sadamas tagasi.

Peale märjalt alanud päeva ja USS Security – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 9. sõitu võeti Kalev Jahtklubi terrassil kuumalt kuiva vahuveini ja tordiga vastu ning õnnitleti nii äsja Taanis Melges 24 klassi MMil amatööride maailmameistriks tulnud tiimi Lenny EST790 (Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Tammo Otsasoo, Andres Rohtla, Maiki Saaring), kui ka äsjaseid kolmapäevregati võitjaid.  

USS Security – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 9. sõidu võitjad:

ORC I  
I koht PREMIUM kapten Priit Tammemägi 
II koht FORTE kapten Jaak Jõgi 
III koht OLYMPIC kapten Tiit Vihul

ORC II  
I koht KATARINA JEE kapten Mart Tamm 
II koht JAZZ kapten Viljar Sepp 
III koht BRIGITTA X kapten Aleksandr Karboinov

ORC III  
I koht BLANCA kapten Jaan Tiidemann 
II koht VIRU kapten Indrek Pikk 
III koht MAORI kapten Oleg Egipte

LYS  
I koht FRIDA kapten Andres Kõnd 
II koht SVEA kapten Hard Perk 
III koht ANNA-MARIA kapten Tõnis Haavel

Vaata tulemusi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles