A. Le Coq Muhu Väina regati avaetapp toimus Tallinna lahel

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Merepäevade raames anti A. le Coq Muhu Väina regati esimesele etapile avastart Tallinna lahel pühapäeval 19. juulil.  Vali tuul ja tugev lainetus testisid jahtide materiaalosa enne järgmisele, oluliselt pikemale etapile minekut.

Pühapäeval puhus Tallinna lahel korralik läänetuul, mis iiliti ulatus ca kümne meetrini sekundis ja lainekõrgust oli 1-1,5 meetrit. Et mitte meeskondi enne regati pikimat etappi mitte liialt ära väsitada, ulatus esimese etapi distantsi pikkus 6,5 miilist 9,4 miilini. Selliselt sõideti seda veidi enam kui tunnist kuni pea kahe tunnini.

Stardialalt Pirita rannahoone lähistel siirdusid jahid Katariina kai idapoi juurde, sealt suuremad jahid veel Paljassaare idatoodrini ning siis Miiduranna vraki keratoodrini ja finišisse. Väiksed jahid jätsid Paljassaare poi võtmata ja siirdusid Katariina kai ia poist otse Miiduranda ja sealt finišisse. Nii võiski finishiliinil näha kõrvuti etapi lõpu poole purjetamas suurimate ehk ORC I grupis etapivõidu vormistanud Dago jahtklubi jahti Olympic Tiit Vihuliga roolis ja väikest Folkbooti Ahti Saaremaa Merispordi Seltsist Ott Kolk’iga roolis, kes võttis esimeselt etapilt neljanda koha. Et etapp oli suhteliselt lühike, ei saanud siin ajalised vahed konkurentide vahel pikaks paisuda ja protokollis mahuvad esiotsa meeskonnad enamasti  ühe minuti  sisse. 

Gruppide kaupa võtsid regati esimese etapi võidud Olympic Tiit Vihuli meeskonnaga Dago jahtklubist (ORC I), Jazz Viljar Sepp’aga roolis Kalev Jahtklubist (ORC II), Kadri Andres Haaveliga roolis Saaremaa Merispordiseltsist (ORC III), Tessa Alar Ivansoni meeskonnaga Kalev Jahtklubist (ESTLYS I), Brigittta Mikk Metstaki juhtimisel Kalev Jahtklubist (ESTLYS II), DiWeiss Erki Kiluskiga roolis TOPP’ist (ESTLYS III) ja Greta Mikk Kööseliga roolis Kalev Jahtklubist (Folkboot).

Jaht Olympic EST-463, kapten Tiit Vihul, Jahtklubi Dago
Jaht Olympic EST-463, kapten Tiit Vihul, Jahtklubi Dago Foto: Piret Salmistu

Regati avaetapi Tallinna lahelt tõi laiema publikuni interneti ja Tallinna Merepäevade suure ekraani vahendusel Postimees ja merel toimuvat kommenteeris Kalev Jahtklubi kommodoor Kalev Vapper.

Vaata kõikide gruppide tulemusi 

Regati kodulehekülg

Vaata pildigaleriisid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles