Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlused – elamusi nii purjetajatele kui ka pealtvaatajatele

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coq 58. Muhu Väina regatt 2015 Pärnus - ORC I grupi jahid
A. Le Coq 58. Muhu Väina regatt 2015 Pärnus - ORC I grupi jahid Foto: Piret Salmistu

10.-16. augustil toimuvad Pärnus Volvo Estonia ORC avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlused. Tegemist on esmakordselt Eestis toimuva avamerepurjetamise maailma mastaabis tiitlivõistlusega, mis pakub elamusi nii võistlejatele kui ka pealtvaatajatele. Võistlustele on juba registreerunud 62 tipptasemel jahti Saksamaalt, Soomest, Leedust, Rootsist, Lätist, Poolast, Venemaalt ja Eestist.

Volvo Estonia ORC Avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlustega koos toimub mitmekülgne spordi- ja meelelahutusprogramm, kuhu oodatud nii purjetajad kui ka pealtvaatajad. Lisaks igale võistluspäevale paikneb Pärnu Jahtklubis võistlusküla koos päevase aktiviteedi ning õhtuste harivate seminaride ja meelt lahutavate kontsertidega.

Avamistseremoonia 11. augustil: rongkäik ja etendus „Sail away (and back)“

Foto: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Volvo Estonia ORC Avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlused algavad 11. augustil kell 17.00 Pärnu Keskuse esisel väljakul kogunemisega ja 18.00 suundub ametlik rongkäik purjetajatega ja kaasaleajatega Pärnu Vallikääru Tallinna Väravate juurde, kus 18.45 algab ametlik avamistseremoonia.  Avamistseremoonia auks on septsiaalselt lavastatud etendus “Sail away (and back).“ Tegemist on grandioosse välietendusega, kuhu on kaasatud enam kui 70 esinejat ja mitmekülgne lavashow. Tseremooniale järgneb õhtu Pärnu Jahtklubis ehk võistluskülas, kus esineb funk-bänd Lexsoul Dancemachine Robert Linna juhtimisel.

Suurejoonelist avamisprogrammi toetavad Pärnu Keskus, Pärnu Endla teaterValgeranna SeiklusparkAloha Pärnu surfiklubi ning Ööklubi Sugar / Nightclub Sugar.

Nädal mitmekülgset spordi- ja meelelahutusprogramm – kõik on teretulnud!

Võistluse kommenteeritud otseülekannet 13.-16. augustini on võimalik jälgida portaalis purjetamine.postimees.ee lehel, Pärnu Keskuse ees asuvatel ekraanidelt, Pärnu Jahtklubi võistluskülas ja ka merel pealtvaatajate paadil Reet (piletid www.piletilevi.ee, märksõna: Volvo Estonia).

Foto: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Võistluste ülekandeid aitavad edastada Postimees, Pärnu keskus ja Euronics:

- 13.08, neljapäev kell 10.50 – 14.30 
- 14.08, reede kell 10.50 – 14.30 
- 15.08, laupäev kell 10.50 – 14.30 
- 16.08, pühapäev kell 10.50 – 14.30

Kogu võistlusperioodi päevadel 11:00-00:00 on avatud Pärnu Jahtklubi regatiküla, kus on avatud sponsoralad, kaubandus, kohvikud, restoranid ja erinevad atraktsioonid nii suurtele kui ka väikestele.

Spordipäeva lõppedes ootab huvilisi hariv seminariprogramm ja esinejad. Näiteks reedel (15.08) kell 21.30 esineb Pärnu Jahtklubi regatikülas ansambel Swingers koos Birgit Õigemeele ja Tanja Mihhailovaga. Kõik seminarid ja kontserdid on külastajale tasuta.

Kes saab Euroopa Meistriks?

Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistluste ametlik auhinnatseremoonia toimub pühapäeval, 16. augustil 30 minutit peale protestiaja lõppu.

Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlused lingid 
Volvo Estonia ORC Euroopa Meistrivõistlused koduleht: orceuropeans2015.com 
Facebook: facebook.com/orceuropeans2015 
Instagram: instagram.com/orceuropeans2015 
Hashtag: ‪#‎orceuropeans2015‬

Täname toetajaid! 
Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlusi korraldavad Pärnu Jahtklubi, ESS Kalev Jahtklubi ning Eesti Jahtklubide Liit koostöös Offshore Racing Congress’iga (ORC).

Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste ametlik veok Foto:
Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste ametlik veok Foto: Foto: Piret Salmistu

Võistluse nimitoetaja on Volvo Estonia OÜ. Ettevõte on Volvo veokite ametlik esindaja Eestis ning pakub läbi kolme esinduse Pärnus, Tallinnas ja Tartus veokite müüki, hooldust, remonti ja kõike muud vajalikku. Ettevõte on Volvo Trucks tütarettevõte, mis vaid paar kuud tagasi lõpetas Volvo Ocean Race võistluse Göteborgis, Volvo kodulinnas.

Ettevõtte kanalid 
www.volvotrucks.ee 
www.facebook.com/volvotrucksestonia,www.instagram.com/volvotrucksestonia 
‪#‎volvotrucksestonia‬ ‪#‎orctruck‬ Volvo Trucks Estonia

Võistlust teotavad Euroopa Regionaalarengu Fond, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pärnu linn, A. Le CoqSportland Eesti/Helly HansenAnytecKultuuriministeerium, AS Tervis, Bachmann Group, Postimees, Pärnu Keskus, Garmin EestiReval Cafè, B&G, Reiser, Eesti Vabatahtlik Mere- ja JärvepäästeGo Bus Tellimusveod | Charter bus and coach servicesDermoshop Ou | Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles