Purjetamise otsepilt: Kalevi jahtklubi EMV etapil peetakse finaalsõidud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meistrivõistluste Kalevi Jahtklubi etapil purjetamises on täna jäänud veel seilata kaks fliidisõitu. Pühapäevane päev tõotab suurt põnevust ja närvikõdi ka pealtvaatajatele. Programmi juhatab sisse kell 12 toimuv staaride võidusõit katamaraanidel, mis on sadama kruiisikailt väga lähedalt jälgitav, nagu ka samas algusega kell 14 lühirajal toimuvad regati finaalsõidud parimatele, mille kulgu kommenteerib kaldalt rahvusvahelise kategooria purjetamiskohtunik Priit Rüütel. Kõiki võistluspaate saab kaldal oma silmaga vaadata, oma käega katsuda ning lastel on võimalik soovi korral ka proovida purjetamist RS Feva paatidel. Pealtvaatajate ala asub Vanasadamas esimesel kruiisikail, sissepääs on läbi Vanasadamas asuva Balloon Tallinn ala. Üritus on pealtvaatajatele tasuta.

Laupäeva kokkuvõte:

Päikesepaiste ja keskmise tuulega ideaalsetes purjetamisoludes jätkusid Tallinna Sadam Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapi Kalev Jahtklubi meistrivõistlused laupäeval Vanasadama lähistel nelja fliidisõiduga. Kõigis võistlusklassides – olümpiapaatidel Laser Radial ja Standard, Finn ja 470 ning katamaraanidel F18 jäid pingelises mõõduvõtmises püsima avapäeva järgsed liidrid.

Laupäeval kaks sõiduvõitu, teise ja viienda tulemuse teeninud Anna Pohlak (TJK) ning teise, kaks kolmandat ja üheksanda koha võtnud Anne-Mari Luik (ROPK) jätkavad Laser Radialil vastavalt esimesel ja teisel positsioonil. Kokkuvõttes kolmandaks tõusis laupäeval eriti viimses sõidus head minekut näidanud Tavo Annus (ROPK).

Laser Standard klassis püsib kogu esikolmik muutumatuna. Juhib endiselt puhta sõiduvõitude seeriaga Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) peamiselt teise ja viienda koha vahele jäävate tulemustega finišeerinud Mihkel Väli (ROPK) ja Martin Aruja (ROPK) ees.

Finnil on katkematu esikohtade reaga järjekindlalt parim Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2), järgnemas laupäeval kaks teist ja kolmanda resultaadi ning ühe valestardi teinud Soome purjetaja Mikael Hyryläinen teisel ning Harles Liiv (ROPK) kolmandal kohal.

470 klassi liidrid on Ilmar Rosme ja Enely Liepkalns (KJK). Teist asetust hoiavad Mari Põldmaa ja Johanna Poksi (TJK) ning kolmandat Kristel Sigrid Tihamäe ja Reelika Martoja (KJK).

F18 katamaraanil käib põhiline rebimine laupäeval ühe sõiduvõidu ja kolm teist kohta saanud Andres Lauli ja Ain Roosma (SRA NYCS) ning päevast kolm sõiduvõitu ja ühe teise koha võtnud Aivar Soo ja Uku Kuuski (HJK) tiimide vahel. Juhtpositsiooni on praegu kokkuvõttes siiski säilitanud Laul ja Roosma ning Soo ja Kuuski järel on kolmandad Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre (SRA NYCS).

Laser Radial klassis võistleb 24, Standardil 9 ja Finnil 4 purjetajat. Kahepaatidest on 470 klassis osalemas 3 ja katamaraanil F18 7 tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles