Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste võitja selgumiseni on jäänud vait üks sõit

PIRET SALMISTU
, Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste meediajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõideti merebriisis kaks konkurentsitihedat sõitu ning Euroopa meistrite väljaselgitamiseni on jäänud vaid üks viimane sõit.

Eesti suvepealinnas valitses taas ideaalne päikesepaisteline ilm ning suurepärase merebriisi tingimustes sõideti täna kaks sõitu. Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste lõpuni on jäänud vaid üks päev ja üks sõit. Hetkel on punktid nii tasavägised, et võimalikke võitjaid on võimatu ennustada – A-B klassi liiderjaht on teistest ees vaid 4 punktiga ning C klassis on punktiskoor sootuks viigis. 

Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste neljas päev - video toimetanud Tiit Aunaste / A4 Media

Merebriis võimaldas vastutuule-allatuule sõitudes kiiruseid kaheksast kuni üheteistkümne sõlmeni ning klassis A-B hoiab esikohta hetkel veel 2014.a maailmameister Jaak Jõgi X-41 FORTE Kalev Jahtklubist, kuid nende edumaa on vähenenud 4 punktini Soome võistkonna, Martin Estlanderi X-41 XINI FREEDOM (NJK) ees, kes on kõik viimased kolm etappi võitnud.

Kuid needki võidud on olnud napi edumaaga: nende tänase 8,2-miilise, kokku viienda, sõidu edu oli vaid 11 sekundit Eero Panki Salona 38ibc REVAL CAFÉ ELISA SAILING TEAM (Kalev JK) ees. Ning kuuendas 8,7-miilises sõidus võitsid nad FORTEt vaid 12 sekundiga.  

“Tänased võidud olid väga napi edumaaga, kuid XINI FREEDOM teeb head sõitu,” mainis Jõgi. “Huvitav on jälgida, kuidas kõik esimesed kolm kohta on hõivanud X-41-ed. See tähendab vaid seda, et antud ilmaolud sobivad antud jahtidele, aga ka seda, et kõik kolm meeskonda on võidu peal väljas ning tänu suurele võistluskogemusele on nende jahtide meeskonnatöö rohkem lihvitud kui ehk teistel konkurentidel, muutudes üha paremaks ja paremaks. Anname endast homme parima ja vaatame, mis saab.”

“Täna toimisid kõik aspektid meie kasuks,” kommenteeris Estlander. “Oleme kõvasti vaeva näinud, et meeskonnatöö paremini sujuks ning on näha, et sellest on kasu olnud.  Konkurents on siin tõesti väga tihe ja me oleme väga õnnelikud selle üle, et oleme koos teiste X-41 meeskondadega Eestist võistlust  juhtimas. Oleme Eestis palju võistelnud ja meile siin väga meeldib, atmosfäär on super ja me ootame põnevusega homset viimast päeva!”

Priit Tammemägi X-41 PREMIUM EST499 Kalev Jahtklubist on kokkuvõttes kolmandal kohal – neil ei läinud täna nii hästi kui teistel kahel ja tulemuseks neljas ja kuues koht. PREMIUMi jaoks osutus konkurents isegi nii tihedaks, et kokkupõrke tagajärjel vastutuule märgis sai kannatada vöör ning antud intsidendile järgnes protesti arutelu Ain Pomerantsiga (XP-44 MERION-X) Kalev Jahtklubist.

C klassis on tänase kolmanda ja esimese tulemusega Patrik Forsgreni First 36.7 TEAM PRO4U ees taas liidriks tõusnud 2013.a Euroopa meister, Ott Kikkas'e SUGAR 2 (Pärnu JK), mille roolimeheks on hetkel Sandro Montefusco, kelle sõitude tulemused olid 1-2. Mõlemal meeskonnal on hetkel 10 punkti, kuid SUGAR 2-l on kolm etapivõitu ning rootslastel kaks. Need kaks meeskonda on homme ka peamised rivaalid, sest kolmandal asetusel olev jaht, Samuli Leisti X-35 AUDI ULTRA Soomest, on neist 7 punkti tagapool.

“Me peame nad homme pihuks ja põrmuks tegema,” ütles Montefusco naerdes auhinnatseremoonial, mille sponsoriteks täna olid AS Tervis ning Dermoshop. “Loomulikult me hindame neid väga kõrgelt, sest nad purjetavad väga hästi ja me ootame homset põnevusega“.

Tänaste lühirajasõitude võitjad on seega:

Klassis C 1. TEAM PRO4U SWE68, 2. SUGAR 2 EST711 ja 3. AUDI ULTRA FIN210 ning klassis A-B: 1. XINI FREEDOM FIN68, 2. FORTE EST475 ja 3. REVAL CAFÉ ELISA SAILING TEAM EST703.

Mainimist väärib, et kõigil ORC meistrivõistlustel on mõõtmised favoriitidele kohustuslikud ning FORTEt ootab mõõtmine ees täna õhtul. Seega tulemused võivad muutuda juhul kui tehakse mingeid korrektiive ja täpsustusi või kohaldatakse trahve reeglitele mittevastavuse eest.

Pühapäevane sõit on planeeritud kella 11:00-ks.

Kõik tulemused on nähtavad veebilehel: http://orceuropeans2015.com/results.

Sportrec GPS süsteemi kasutav võistlusjahtide reaalajas jälgimine on saadaval siin: http://sportrec.eu/?page_id=714. Iga klass on nähtav oma lehel ning paadid on identifitseeritavad riigilippude ning nimedega. Antud süsteem on kättesaadav kõigil allesjäänud lühirajasõitudel.

Postimees teeb võistlustest ka otseülekande nii eesti- kui ingliskeelsete kommentaaridega – link otseülekandele leidub regati veebilehe avalehel http://orceuropeans2015.com/ 


Kasulikud lingid: 
Tulemused ja regati ametliku fotograafi Max Ranchi pildid - veebileht orceuropeans2015.com  
Pildigaleriid: orceuropeans2015.com/media/pictures-and-video 
Facebook: orceuropeans2015  
Instagram: #orceuropeans2015  
Twitter: orceuros2015  
Regati videod, intervjuud YouTube’is: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlusi korraldavad Pärnu Jahtklubi, ESS Kalev Jahtklubi ning Eesti Jahtklubide Liit koostöös Offshore Racing Congress’iga (ORC).

Võistluse nimitoetaja on Volvo Trucks Estonia ning toetavad Euroopa Regionaalarengu Fond, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pärnu linn, A. Le Coq, Sportland/Helly Hansen, Anytec, Kultuuriministeerium, AS Tervis, Bachmann Group, Postimees, Pärnu Keskus, Dermoshop, Garmin, Reval Cafe, B&G, Reiser, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ja GoBus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles