Annika Valkna PWA slaalomi MK-l

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slaalomi esimene sõit
Slaalomi esimene sõit Foto: John Carter/ PWA

PWA slaalomi maailma karikasarja karusell jätkus 17.-22.aug. etapiga Türgis, Alacatis. Eestlastest osales etapil meie parim naisslalomist Annika Valkna.

Kui esimesel etapil Koreas osales 19 surfarit siis menukale Türgi etapile registreerus koguni 31 naist. Kohal olid kõik favoriidid, keda tervitati sõna otseses mõttes palavalt, umbes 40 kraadise temperatuuriga. Kahjuks kustutas selline palavus igasuguse tuule, kohalik “termokas” lakkas toimimast. Nii möödusid esimesed võistluspäevad sportlastele närviliselt kaldal tuult oodates.

Kuid tuule tõustes läks võistlus tasapisi käima. Kasutusele võeti muidugi kõik nipid, sest tegemist on ju profisarja, ehk “no rules” reeglitega. Kes vastasest kiirusega jagu ei saa, see leiab muid võimalusi. Näiteks noor türklanna kasutas vastase takistamiseks oma võistlusvarustust. Raske öelda kas see juhtus tahtlikut või mitte, kuid Annika esimene sõit oli sellega rikutud.

Järgmine päev tuul tõusis, kuid stabiilsust polnud. Stardialas valitsesid eriti puhangulised tingimused (7-20 sõlme), mis tegi õige suurusega purje valimise ülimalt keeruliseks. Eelis oli ehk suurtel tiimidel kus abiline (caddy) tagas võistlejale stardiala läheduses varukomplekti. Kuid eksivad ka teised. Neljast ringist kahel õnnestus Annikal jõuda B-finaali, kuid eelmise aasta B-finaali võitu seekord ületada ei õnnestunud.

Annika Valkna (EST-146) lõpptulemus on igati tubli 16.koht ja sarja kokkuvõttes hetkel 13. positsioon. Etapi võitis Sarah-Quita Offringa (ARU-91), Marion Mortefon (FRA-118) ja Cagla Kubat (TUR-75) ees.

Tulemused

Pildid – autor John Carter/ PWA

Annika blogi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles