Pärnu Sügisregatti läksid juhtima Plavins, Haud ja Maalinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

12. september 2015 draft from A4 Media on Vimeo.

Noorte ühepaatidele Tallinna Sadam Purjetamise Eesti meistrivõistluste sarja viimaseks, otsustavaks etapiks oleval Pärnu Sügisregatil peeti täna neli fliidisõitu, mille järel on Optimistil võistlust juhtimas lätlane Eduards Plavins, Zoom8 klassis Jakob Haud ja Laser 4.7-l Rasmus Maalinn.

Noorimate purjetajate seas Optimist klassis oli päev kokkuvõttes edukaim lätlasele Eduards Plavinsile, kes sai kirja kaks esimest, neljanda ja viienda koha. Teist asetust hoiab ühe sõiduvõidu, teise ja kahe seitsmenda resultaadiga Hendrik Holtsmann (Pärnu Jahtklubi) ja kolmas on Märten Mikk (ESS Kalev Jahtklubi).

Ühe sõiduvõidu ja kolme teise kohaga läks Zoom8 klassis juhtima Jakob Haud (Rein Ottosoni Purjespordikool), kannul valitsev Euroopa meister Keith Luur (PJK), kes täna finišeeris kahel korral esimesena, korra kolmandana ja korra viiendana. Kolmandal positsioonil on nelja sõidu järel Madis Mik (Tallinna Jahtklubi).

Laser 4.7 klassis on liidriks asunud täna kaks sõiduvõitu, teise ja viienda tulemuse saanud Pärnu Jahtklubi noormees Rasmus Maalinn. Kaks esikohta, kolmas ja viies tulemus on hetkel teisel positsioonil oleva Evo Annuse (ROPK) kontol, kolmandat asetust aga hoiab Silver Vahstein (Saaremaa Merispordi Selts).

Pühapäeval algavad fliidisõidud Pärnu lahel kell 11 ja finaalsõidud Pärnu jõel kell 14. Jahtklubi lähistel lühirajal toimuvad vaatemängulised finaalsõidud on pealtvaatajatele kuivalt maalt hästi jälgitavad ning nende kulgu kommenteerib kõigile huvilistele kaldalt Kalev Vapper.

Regati võistlusformaat näeb ette ühiseid laevastikusõite kõigile sportlastele, millele järgnevad finaalsõidud. Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist, kus võistlevad fliidisõitude 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Hõbefinaali tulemus määrab regati lõppkohad 5.-10. kohani ning kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Pärnu Sügisregati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Optimistil võistleb 86, Zoom8-l 28 ja Laser 4.7-l 19 noort purjesportlast.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Regati kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles