Tristen Erik Kivi on Formula purjelaua noorte Euroopa meister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristen Erik Kivi
Tristen Erik Kivi Foto: International Formula Windsurfing

Tristen Erik Kivi ja Karl-Erik Saarm saavutasid Formula purjelaua noorte Euroopa meistrivõistlustel ülekaaluka kaksikvõidu.

Formula klassi purjelaua noorte ja masterite Euroopa meistrivõistlused toimusid Kreekas. Eestlastest osalesid tiitlivõistlusel meie tipud Tristen Erik Kivi ja Karl-Erik Saarm. Maailma mastaabis on meie noored tõelised staarid - mõlemad sportlased omavad viimaseid noorte maailmameistrivõistluste kõrgeimaid tiitleid (2014 ja 2015).

Võistlustingimused olid Kreekas väga head. Viie võistluspäeva jooksul sai ära pidada kõik plaanikohased 15 sõitu. Ilm oli lõunamaiselt soe ja tuult oli pigem rohkemgi kui Formula klass võistlusteks vajab, kuid tiitlivõistlustele sobivadki pisut äärmuslikud olud.

Võistlusformaadi kohaselt sõideti seekord ühises grupis, ehk noored ja masterid said omavahel konkureerida. Meie noortele sobis see igati, sest omavanuste seas on Eesti noored jätkuvalt maailma parimad. Isegi tugevamatega koos võisteldes õnnestus Tristenil võtta üks sõiduvõit ja kaks teist kohta, ning Karl-Eriku kontole kogunes lausa kolm kolmandat kohta. Üldtabelis saavutasid eestlased väga kõrge viienda ja kuuenda koha. Võistlustel osales kokku 48 võistlejat 13 riigist.

2015 noorte Euroopa meistriks tuli Tristen Erik Kivi (Saaremaa Surfiklubi). Tugevat konkurentsi pakkus Tristenile teiseks tulnud Karl-Erik Saarm (Team Extreme). Kolmanda koha saavutas Christian Triantafyllou Kreekast.

Masterite esikoht läks kogenud lätlasele Janis Preissile. Teiseks tuli Nikolaos Scarlatos Kreekast ja kolmas oli Loic Legallois Prantsusmaalt.

Tulemused

Rahvusvaheline Formula klassi koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles