Tugev tuul jätkas Tallinna Sadam Eesti MV finaaletapil purjetajate proovilepanekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sadam Purjetamise Eesti meistrivõistluste viimasel osavõistlusel, Tallinna Nädala regatil purjetati teist päeva järjest kõvas tuules. Fliidisõitude seeriasse lisandusid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er ja 470 klassides kolme sõidu tulemused, purjelauaklassidest seilasid aga RS:X ja Formula kolm ning Techno 293 kaks sõitu. Homme toimuvatele finaalsõitudele saavad kõik kaasa elada Vanasadama kruiisikail ning Postimees Online otseülekandes.

RS:X klassis säilitas kaks sõitu esimesena ja ühe teisena lõpetanud Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) oma liidrikoha. Marcus Pertelson (Tallinna Purjelauakool) on surfanud end teiseks ja soomlanna Tuuli Petäjä-Siren on kolmandal real.

Laser Radial klassis on kahe võistluspäeva järel esikohal täna kaks esimest ja ühe teise resultaadi kirja saanud Anna Pohlak (TJK), järgnemas Tavo Annus (ROPK) ning Annegret Unnuk (ROPK).

Martin Aruja (ROPK), kes täna sai 3., 2. ja 1. tulemuse, püsib kõrgeimal kohal Laser Standard klassis Mihkel Väli (ROPK) ja Georg Haudi (ROPK) ees.

470-l juhivad kõigutamatult täna taas kõik sõidud võitnud Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru). Teisel kohal on Mari Põldmaa ja Johanna Poksi (TJK), kolmandal aga Alari Lagle ja Siim Jõeväli (ROPK).

Formulal on puhta võitude seeriaga juhtimas John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) Tristen Erik Kivi (SSK) ja Erno Kaasiku (Team Extreme) ees.

Skiff-tüüpi kahepaadil 29er purjetasid kõigis tänastes sõitudes esimesena üle finišiliini Juuso ja Henri Roihu (Tallinna Jahtklubi) ning vennad on ka kokkuvõttes enda kätte haaranud juhtpositsiooni. Ardi ja Paul Bogdanov (TJK) on teisel kohal ning Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK) on kerkinud kolmandaks.

Noorte kahepaadil RS Feva jätkavad liidritena täna 2., 7. ja 1. koha saanud Daniel ja Jaagup Rüütel (Saaremaa Merispordi Selts), neist ühe punkti kaugusel püsivad teisel positsioonil Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann (Rein Ottosoni Purjespordikool). Kolmandaks on tõusnud Kaarel ja Mihkel Paal (ESS Kalev Jahtklubi).

Noorte purjelaual Techno 293 on alla 15 aastaste seas praegu parimad lätlased – esimene on Annija Punte ning teine Emils Punte. Parima eestlasena on kolmas Renar Roolaht (TPLK). Ka alla 17 aastaste hulgas on seni olnud kiireimad lõunanaabrid, siin on esikohal Nikola Cepleniece Alberts Mihnenoksi ees. Viimasega on siiski võrdselt punkte kolmandaks asetunud Gregor Schneideril (TPLK).

F18 katamaraanid jäid nende jaoks liiga tugevalt puhunud tuule tingimustes teist päeva järjest kaldale.

Pühapäeval on fliidisõidud planeritud algusega kell 10 ja finaal- ning medalisõidud algusega kell 12:30. Võistlusseeria jooksul plaanitakse paadiklassidele pidada 9 fliidisõitu ja 2 finaalsõitu või 1 medalisõit, Techno 293 ja RS:X klassidele 9 fliidisõitu ning Formula klassile 15 fliidisõitu.

Svertpaatidele ja katamaraanidele pühapäeval Vanasadama kruiisikaide külje all lühirajal toimuvad põnevad ja vaatemängulised finaalsõidud on pealtvaatajatele kai pealt hästi jälgitavad ning nende kulgu kommenteerib kaldalt endine 470-purjetaja Brigita Sepp. Samuti saab finaalidele kaasa elada Postimees Online otseülekande vahendusel.

Otseülekande orienteeruv ajakava Postimees Onlines:
13:00 noorteklassi RS Feva hõbe- ja kuldfinaal
14:00 noorteklassi 29er hõbe- ja kuldfinaal
15:00 katamaraaniklassi F18 hõbe- ja kuldfinaal
16:00 olümpiaklassi Laser Radial hõbe- ja kuldfinaal
17:00 olümpiaklassi Laser Standard hõbe- ja kuldfinaal

Kahepaadiklassis 470, kus on vähem osalejaid, selgitatakse võitjad pühapäeval kell 12:30 algavas medalisõidus.

Postimees Online otseülekannet saab pühapäeval jälgida siin.

Purjelauaklassid Techno 293, RS:X ja Formula võistlevad Pirital ning neile koosneb regatt vaid fliidisõitudest.

Laser Radialil võistleb 20 ja Laser Standardil 8 purjetajat. RS Feva klassis on võistlustules 14, 29er'il 9, 470 klassis 3 ja F18 klassis 14 paatkonda. Purjelauadadel võistleb RS:X klassis 13, Formulal 16 ja Techno 293 klassis 14 sportlast.

Tallinna Nädala regati korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Regati kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles