Lühirada Marinepool-Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 2. sõidu distantsiks

, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvesoe on selleks korraks möödas ja maikuule omane kevadine kargus taas tagasi. Loode tuul 4 m/s ja särav päike tõid 35 paadi meeskonnad ja naiskonnad Tallinna lahele pidama Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati teist sõitu.

Ilmateate kohaselt pidi taaskord tuul õhtuks vaibuma, mis tingis suhteliselt lühikese raja väljapanemist. Stardiliini poi ja lisamärgi vahelise lõigu pikkuseks mõõdeti 1,2 miili ja suurematel jahtidel tuli tiirutada ümber nende neli, väiksematel kaks korda. ORC II grupp harjutas täna starti kaks korda. Esimesel korral libisesid kärsitumad liiga kiiresti liinist üle ja seetõttu signaaliti üldine tagasikutse. Seitse minutit plaanitust hiljem olid aga nad kõik juba esimese märgi poole teel.

Sel hooajal võistlevad mitmed uued tulijad ja kolmapäevaregatt on hea võimalus meeskonnatöö treenimiseks. Nii mõnigi kinkis täna väärtuslikku aega ära konkurentidele spinnakeri alla võtmisega, purjetades pöördemärgist tublisti mööda. Tuul jätkas puhumist ja nelja erineva grupi jahid, viimane kui üks, said seekord enne päikeseloojangut ja täielikku tuulevaikust finišisse, peaaegu kõik mahtusid ka kontrollaega.

Nagu kombeks, autasustati peale võistlust sõidu võitjaid Kalev Jahtklubi lipuväljakul.

Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 2. sõidu esikolmikud:
ORC I 
I koht FORTE kapten Jaak Jõgi 
II koht OLYMPIC  kapten Tiit Vihul 
III koht SUGAR 2  kapten Jaan Akermann

ORC II 
I koht ADELE kapten  Aleksander Zolotov 
II koht BRIGITTA X  kapten Aleksandr Karboinov 
III koht VESIKAAR  kapten Tanel Tamm

LYS I 
I koht MINNI kapten Andres Aavik 
II koht MAORI kapten Oleg Egipte 
III koht RED HOT kapten Risto Laidla

LYS II 
I koht  KAIJA kapten Annika Malva 
II koht FRIDA kapten Andres Kõnd 
III koht DI WEISS kapten Erki Kilusk

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles