Maikuu viimasel Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatil rekordilised 50 alust

, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. Marinepool - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt 25. mai 2016
4. Marinepool - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt 25. mai 2016 Foto: Martin Kaasen

Järjekorras neljanda ja ühtlasi maikuu viimase seeriavõistluse sõidu võistlustules olid seekord rekordilised 50 jahti. Aktiivseim osavõtt kõige väiksemate jahtidega LYS II grupis, kus osales 17 alust.

Maikuu on pakkunud meile kõigile üliilusaid päikeselisi päevi, mille üle on ainult rõõm. Veidi kurvaks teeb aga kolmapäevaõhtuti kimbutav tuule vaibumine, mis ei lase osadel jahtidel kontrollaja piires finišeerida. Püüdes parimat ilmastikust võtta, pandi distantsiks juba kõigile tuttav, ühe miiliste lõikudega vastu-allatuule rada. Seda selleks, et keegi kodust väga kaugele ei purjetaks ja enne pimedat ikka tagasi jõuaks. Stardi hetkel sai loodest puhunud tuul isegi kiiruseks 5,5 m/s ja seda jagus mõneks ajaks. Siis aga otsustas tuul poole võrra vaiksemaks jääda ja edelasse pöörata, muutes vastutuulemärgist finiši suunas seilajatele otse allatuules sõitmise võimatuks. Seegi kord, sarnaselt eelmisele, oli tuule-eelis Merväljapoolse kalda alusel, kus puhus värskem tuul. Kõige kiiremate jahtidega ORC I grupp, kus täna osales 13 paati, läbis pikima, 6-miilise raja keskmiselt 1 tunni ja 20 minutiga. LYS II grupp sai võistluse peetud keskmiselt 45 minutiga ja nende läbitav rada oli 2 miili pikkune. ORC II ja LYS II pääsesid peale nelja miili ja ajaliselt sutsu üle tunni võistluspingest.

4. Marinepool - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt 25. mai 2016 - foto
4. Marinepool - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt 25. mai 2016 - foto Foto: Martin Kaasen

Loodame, et uus kuu toob ka õhtutundideks tuule meie lahele. Peale järgmist sõitu toimub Kalev Jahtklubi lipuväljakul lisaks sõidu võitjate ka maikuu parimate autasustamine.

Laupäeval, 28. mail toimub XVII avamerejahtide purjeregatt TUULELIND CUP 2016 TTÜ Eesti Mereakadeemia rändkarikatele. Nagu heaks traditsiooniks saanud, ootab finišeerijaid Naissaarel autasustamine koos kringli ja teega.

4. Marinepool - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt 25. mai 2016 - foto
4. Marinepool - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt 25. mai 2016 - foto Foto: Martin Kaasen

Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 4. sõidu esikolmikud:

ORC I 
I koht FORTE  kapten Jaak Jõgi 
II koht OLYMPIC  kapten Tiit Vihul 
III koht SUGAR 2  kapten Jaan Akermann

ORC II 
I koht EVELYN III  kapten Viljar Sepp 
II koht AMSERV TOYOTA ST  kapten Margus Žuravljov 
III koht VESIKAAR kapten  Tanel Tamm

LYS I 
I koht MINNI kapten Andres Aavik 
II koht FANATIC kapten Ain Jalasto 
III koht MAORI kapten Oleg Egipte

LYS II 
I koht  KAIJA kapten Annika Malva 
II koht DI WEISS kapten Erki Kilusk 
III koht VIRU kapten Indrek Pikk

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles