Haabersti koolides hakatakse andma purjetamistunde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vasakult: Neeme Kaarma, Ott Kallas, Marek Jürgenson, Sander Kaus
vasakult: Neeme Kaarma, Ott Kallas, Marek Jürgenson, Sander Kaus Foto: Oleg Harchenko

Pühapäeval Kakumäe Kodukohvikute Päeval allkirjastasid Haabersti linnaosavalitsus, Eesti Jahtklubide Liit ja Kakumäe jahisadama arendaja Haven Kakumäe OÜ Eesti spordis unikaalse kolmepoolse Heade kavatsuste protokolli, mille alusel hakatakse Haabersti linnaosa üldhariduskoolide õpilastele andma kehalise kasvatuse tundide raames purjetamistreeninguid.

Täna sõlmitud protokoll lubab laiendada eestimaalaste võimalusi purjespordi harrastamiseks. Selle kohaselt toetab Haven Kakumäe OÜ purjetamistundide andmist Haabersti üldhariduskoolide õpilastele kehalise kasvatuse tundide raames alates 2017. aasta sügisest, mil Kakumäe jahisadam avatakse.

Tegemist on teadaolevalt Eesti spordis esimese sellelaadse koostööprojektiga kohaliku omavalitsuse, spordialaliidu ning eraettevõtte vahel. Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoni sõnul on tegemist suurepärase näitega, kuidas eraettevõtte aitab kaasa kohaliku elu edendamisele ja seda just käesoleval merekultuuri aastal. „Tänu sellele leppele tekib Haabersti piirkonna noortel hea võimalus teha tutvust purjespordiga. Näeme, et tulevikus võib sellest ettevõtmisest kasvada mitmeid tasemel Eesti purjesportlasi. Praeguseks on soovi avaldanud juba viis Haabersti üldhariduskooli,“ rääkis Jürgenson.

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul annab purjetamistreeningute koolidesse viimine võimaluse laiendada eestlaste üldteadmisi mereohutusest ja –kultuurist ning tõsta rahva huvi veespordialade vastu. „Purjetamistreeningute koolidesse toomine aitab tuua meid merele lähemale. Meie anname purjetamiskoolituste ülesehitamiseks vajaliku „tarkvara“ ehk oskusteabe. Kuid vaja on ka „raudvara“ – ehk et meie sadamate võrgustik areneks ning oleks lähemal ka Lääne-Tallinnas elavatele inimestele. Tänu Kakumäe Sadama tekkele see võimalus tekib,“ kommenteeris Kallas.

Kakumäe jahisadama arendaja Haven Kakumäe OÜ juhatuse liikme Neeme Kaarma sõnul on plaan hakata purjetamistreeninguid andma 2017. aasta sügisest, kui valmib vajalik jahisadama kompleks. „Meil on Eesti Jahtklubide Liidu ja Haabersti Linnaosa Valitsuse näol head koostööpartnerid, kes aitavad purjetamiskoolituse sisuliselt kokku panna ja käivitada ning sõlmida kokkulepped kohalike koolidega. Meil on hea meel, et Kakumäe Sadamas avatakse kool, mis viib ühe populaarseima spordiala meie noorteni,“ ütles Kaarma.

Protokolli allkirjastasid Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson, Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas ning Kakumäe jahisadama arendaja Haven Kakumäe juhatuse liikmed Neeme Kaarma ja Sander Kaus. Projekti järgi annab Eesti Jahtklubide Liit vajaliku oskusteabe purjetamiskoolituse ettevalmistamiseks ja ülesehitamiseks. Haabersti linnaosast hakkavad projektis osalema üldhariduslikud koolid.

Fotogalerii Oleg Harchenko: https://www.flickr.com/photos/124157683@N03/sets/72157668636710492/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles