Varase registreerimise tähtaeg tõi A. Le Coq 59. Muhu Väina regati osavõtjate nimekirja 116 jahti

PIRET SALMISTU
, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coq 58. Muhu Väina regatt Kärdlas, juuli 2015
A. Le Coq 58. Muhu Väina regatt Kärdlas, juuli 2015 Foto: Piret Salmistu

116 jahti on senine Muhu Väina regati osalemisrekord, mis pärineb aastast 2014. Kuna regatini on veel enam kui kuu aega, loodavad korraldajad siia veel lisa ja kes teab, ehk ka rekordarvu osalejaid!

30. mai oli A. Le Coq 59. Muhu Väina regatil osaleda soovijatele varase registreerumise tähtaeg. Kui veel 27. mail oli regati nimekirjas 66 jahti, siis kolm tähtajale eelnenud päeva tõid juurde suisa 40 registreerumist! 

Osalejate nimekirjas on 97 Eesti, 11 Venemaa, 5 Läti, 2 Soome ja 1 Leedu purjenumbrit kandvat alust. 

Eriti uhke on näha nimekirjas 18 Folkboot klassi alust! Talvel EV Presidendilt selle klassi arendamise eest auraha saanud Mikk Köösel võib oma tehtud töö ja inspireerimise pärast uhke olla. Aastaid Muhu Väina regatil üksi folkboodil osalenuna on tal nüüd konkurentsi pakkumas palju juba kogenud ja ka päris uusi meeskondi. Folkboot klassi areng ja kasv on olnud märkimisväärne ning Muhu Väina regatil selguvad ka Eesti meistrid selles klassis.

Folkboodid USS Security - Kalev Jahtklubi kolmapäevaregatil, september 2015 - foto
Folkboodid USS Security - Kalev Jahtklubi kolmapäevaregatil, september 2015 - foto Foto: Piret Salmistu

Korraldajad koos suurepäraste koostööpartnerite, sponsorite ja toetajatega teevad omalt poolt kõik endast oleneva, et A. Le Coq Muhu Väina regati lippu kõrgel hoida ning et ilma selle suursündmuseta ei oleks purjetajate suvi täiuslik.

Sel aastal 9.-16. juulil toimuv regatt väisab Pärnu, Kihnu, Haapsalu, Kärdla ja Tallinna sadamaid. Kui tänavuse  merekultuuriaasta raames pööratakse Eestis enam tähelepanu merel ja mere ääres toimuvale, siis A. Le Coq  Muhu Väina regatt hoiab ja kannab merekultuuri ka edaspidi, pidades 2017. aastal juba väärikat 60. juubelit.

A. Le Coq 59. Muhu Väina regati distants algusega Pärnust ja finaaliga Tallinna Merepäevadel
A. Le Coq 59. Muhu Väina regati distants algusega Pärnust ja finaaliga Tallinna Merepäevadel Foto: A. Le Coq Muhu Väina regatt

Muhu Väina regatti korraldab Kalev Jahtklubi koostöös Pärnu Jahtklubi, Saaremaa Merispordi Seltsi ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu väina regati toetajad on A. Le Coq, Saarte Liinid – SL Marinas, Veeteede Amet, Tallinna linn, Pärnu linn, Haapsalu linn, Hiiu Vald, Kärdla Sadam, Postimees, Sportland/Helly Hansen, Musto, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste, DSV,  Dermoshop, Loodus Invest, Rahva Raamat.

Foto: A. Le Coq Muhu Väina regatt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles