Purjetamise Eesti MV etapi finaalsõite saab homme jälgida Postimees Online vahendusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaal Roomassaares jätkuval EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja etapil Saaremaa Merispordi Seltsi regatil peeti täna hulk fliidisõite, mis jätkuvad ka veel homme hommikul. Pühapäeva pärastlõunal aga peetakse kalda lähedale seatud võistlusrajal maha põnevad finaalid klassidele Laser Standard, Laser Radial ja Laser 4.7, mida kaasaelajatel on võimalik jälgida oma silmaga nii kohapeal kui reaalajas internetis Postimees Online otseülekande vahendusel.

Purjetajad ning Formula purjelaudurid said tänast sooja päikesepaistelist päeva ilmestanud üsna reipa tuule oludes kirja järgmised neli võistlussõitu ning ülejäänud surfarid kolm. Kokku on regatil stardis 203 sportlast Eestist, Lätist ja Leedust.

Laser Standardil on konkurentsitu liider seni kõik sõidud võitnud Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK). Teist asetust omab Georg Haud (ROPK), kellele järgneb Ricards Toms Zvilna Lätist.

Laser Radialil püsib esikohal Anna Pohlak (TJK) ning teist positsiooni ei ole käest andnud Norman Järve (ROPK). Kolmanda asetuse on haaranud Mikael Ristmets (ROPK).

Laser 4.7 klassiski teine võistluspäev liidreid positsioonidelt ei raputanud – esimene on endiselt kindla eduga Keith Luur (PJK) ja teine Silver Vahstein (SMS). Kolmandaks tõusis koduvetel Daniel Rüütel (SMS).

Klassis Optimist on seni teistest üle olnud meie lõunanaabrid – esikohal paikneb lätlane Martin Atilla ja teisel leedukas Ernestas Juskevicius. Parima eestlasena on Hendrik Holtsmann (PJK) kolmandal kohal.

Klassis Zoom8 on jätkuvalt juhtimas tänastest sõitudest kolm ära võitnud Jakob Haud (ROPK), järgnemas Marcus Univer (ROPK) ja Hugo Rasmus Vaino (ROPK).

Formula purjelauduritest läks kolme sõiduvõiduga juhtima Erno Kaasik (TE) Urmas Niine (TM) ja Timo Runge ees.

RS:X klassis jätkab liidrina seni enamiku sõitudest võitnud Rainer Kasekivi (TPLK). Marcus Pertelson (TPLK) on endiselt teisel kohal ning Betti Vainküla (TPLK/TE) kolmandal positsioonil.

Techno 293 purjelaua U15 klassis on puhta esikohtade skooriga juhtimas Daniel Schneider (TPLK) kõigis sõitudes kohe tema järel finišeerinud Lola Maria Pärna (TPLK) ees. Kolmas on Margaret Kalm (TPLK). Ka U17 klassis ei toonud tänane päev esikolmikusse suuri muudatusi – esimene on endiselt Renar Roolaht (Pirita SK) ja teine Gregor Schneider (TPLK), kolmandaks on aga tõusnud Artur Reinvart (TPLK).

Eesti MV etapi võistlusformaat koosneb merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja osadele klassidele, milleks Saaremaa Merispordi Seltsi regatil on Laser 4.7, Laser Radial ja Laser Standard, lisaks kalda lähedal lühirajal purjetatavast vaatemängulisest finaalsõitude seeriast. Finaalsõidud purjetatakse kaldalt jälgitavana ning Alver Kivi ja Rimo Timmi poolt kommenteerituna, samuti saab finaalidele kaasa elada Postimees Online otseülekande vahendusel mida saab pühapäeval jälgida siin.

Fliidisõidud peetakse reedest pühapäevani, finaalsõitudega alustatakse pühapäeval alates kella 14-st kalda lähedal lühirajal. Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Saaremaa Merispordi Seltsi regati korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Saarte Liinid AS-i ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Pühapäevasel viimasel võistluspäeval algavad fliidisõidud kell 11 ning finaalsõidud kell 14.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er

2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula

3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er

4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula

5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18

6) 8.-10. juuli Viimsi valla meistrivõistlused (Leppneeme) – klassid Laser Standard, Finn, 470

7) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er

8) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Finn, 470

9) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18

10) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, 29er

11) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

12) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles