Harrastussurfarite võistlussarja FUN 2016 liidrid on Helle Väin ja Aivar Kajakas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerulaua võitjad
Aerulaua võitjad Foto: Katrin Merirand

Põnev fun-nädalavahetus Pärnumaal Reiu rannas oli harrastajate 4-etapilisele FUN-võistlusele avalöögiks. Kohale tuli tubli 36 tulihingelist surfisõpra. Kaks võistluspäeva pakkus võistlejatele ja korraldajatele otsast otsani võistlustingimusi, esimese päeva rajutuul ja vihmasadu asendus teisel võistluspäeval päikesepaistelise surfituulega. Võistlus lõppes rõõmsate nägudega ja rahule jäid kõik, sest uus kogemus oli keeruliste olude ja iseendaga võideldes kätte võidetud.

Kui esimesel päeval olid slallimeeste tingimused ja pisut enamgi, ning head sõitu tegi Andres Kask ja naistest Katrin Sula, siis teine päev soosis formulaklassi võistlejaid, kuigi omad võimalused olid ka slaalomlaudadel võistlejatel.

Eriti hea minek oli Aivar Kajakal, kes võitiski üldarvestuses FUN-sarja 1.etapi Raivo Saarm’i ja Meelis Uustalu ees.

Ülipõnev võitlus käis aga naiste esikolmikus, kus esimest ja kolmandat kohta jäi lahutama vaid 3 punkti. Teise päeva üliheade sõitudega võitis liidrisärgi Helle Väin, teiseks tuli Katrin Sula ja kolmandaks sõitis Cerly Aulik.

Noorte U20 arvestuses võitis suurepärase etteastega 13 aastane Frank Ervin, kes esimesel päeval koguni ühes sõidus kolmandaks tuli. Teine oli järelkasvu arvestuses Marili Ringo.

Piraat.ee eriauhinna kiireimale surfarile võitis Aivar Kajakas, kelle 1. päeva 2 sekundi max kiirus oli 52 km/h.

Mõlemal päeval toimus ka SUP ehk aerulaua võistlus. Laupäeva õhtul võisteldi Reiumaa Motelli juures Reiu jõel, kus toimus 3 põnevat sprindistarti. Lõplik paremusjärjestus pandi paika aga pühapäeva pärastlõunal tuulisel merel lainetega võideldes.

Meeste esikolmik aerulaual oli Rauno Pikkor, Mati Link ja Valde Viiding.

Naistest võitis kindlalt Cerly Aulik, Katriin Saarep’i ja Helle Väin ees.

Maiuspalana loositi kõikide võistlejate vahel välja maailmas väga tunnustatud ja nõutud Z-uim, mille õnnelikuks omanikuks sai Roland Kadakas.

Uuendusena on 2016 aasta FUN-sarja parimate sõit hästi jälgitav ka pealtvaatajatele, sest 1.etapi tulemuste põhjal stardivad võitjad 2.etapil Võsus Roxy ja Quiksilveri poolt välja pandud liidri-särkides.

Tulemused: purjelaud, SUP (aerulaud).

Etapi facebook event.

Õnnitleme kõiki võitjaid, täname osalejaid, suurepäraseid kohtunikke ning häid toetajaid ja koostööpartnereid.

FUN-sarja 1.etappi ehk Kullipesa FUN’i toetasid Roxy, Quiksilver, Z-Fins, Maxwave, Tahkuranna vald, Magnum, Eesti Purjelaualiit, Reiumaa Motell ja Pajo Print.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles