Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt - Õnnemäng merel

, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati seitsmendas sõidus oli toredasti taas uusi tulijaid. Oma esimest sõitu selle aastases seeriavõistluses purjetasid mitmed LYS II grupi jahid, eile startis nende ridades 20 paati. Tubli alguse seeriale oma kolmanda kohaga tegi LA FOLIE, kusjuures teisest kohast lahutas teda vaid kolm sekundit.

Neljas arvestusgrupis kokku startis  48 purjekat ja kõik finišeerida soovijad mahtusid ka ajalimiiti. Stardi ajal puhus tuul idast kiirusega 8-9, puhangutega 12 m/s ja rada kulges vastutuulemärgi kaudu Katariina kaisse ja tagasi, siis Kuulimuna toodrile, sealt uuesti Katariinasse ning finiš. Kõik need 12,5 miili tuli läbida ORC gruppidel. LYS grupid tiirutasid vastutuulemärgi ja Katariina kai vahel 6,5 miilise raja. Kuna viimane pöördemärk oli mõlemal grupil erinev, siis tekkis finišiliinil kahesuunaline liiklus, mis hästi reegleid tundvaid purjetajaid mitte sugugi segadusse ei ajanud. Segadust tekitas hoopis tuul, mis otsustas lõunasee pööramise hetkel vaid 4,5 m/s puhuda. Õnneks tugevnes ta uuesti peale lühikest mõttepausi. Selline loterii kuulub juba kord purjetamise juurde.

Peale sõitu autasustati esikolmikuid Kalev Jahtklubi lipuväljakul.

Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregati 7. sõidu esikolmikud:

ORC I 
I koht MINNI  kapten Andres Aavik 
II koht  SUGAR 2  kapten Jaan Akermann 
III koht KATARIINA II  kapten Aivar Tuulberg 

ORC II 
I koht MATILDA 3 kapten  Koit Pauts 
II koht ADELE kapten  Aleksander Zolotov 
III koht BRIGITTA X kapten  Aleksandr Karboinov 

LYS I 
I koht BERTA kapten Hando Sutter 
II koht RED HOT kapten Risto Laidla 
III koht BLANCA kapten Jaan Tiidemann

LYS II 

I koht  DI WEISS kapten Erki Kilusk 
II koht ESTELLA kapten Alar Laan 
III koht LA FOLIE kapten Olavi Karlson

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles