40. Spinnakeri regati kolmandal päeval kolm võistlussõitu suurepärastes oludes, tipus tihe rebimine

PIRET SALMISTU
, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellist ilma nagu oli 40. Spinnakeri regati kolmandal võistluspäeval, soovib iga purjetaja. Termomeeter näitamas kaugelt enam kui kakskümmend soojapügalat ja lõunatuul kiirusega keskmiselt 4-5 m/s tuues maa pealt Tallinna lahele veel sooja lisaks juurde, andis kokku lausa lõunamaised olud. Nii korraldajate kui purjetajate rõõmuks ka küllaltki püsiv tuulesuund võimaldas nii Optimist kui ka Zoom8 klassidele pidada kolm korralikku võistlussõitu. Optimist klassis on kvalifikatsioonisõitude järel kuldlaevastikus juhtima asunud eile kaks esikohta saanud Simon Karlemo Soomest (ESF) ja Zoom8 ülitihedas konkurentsis tõusis liidriks Lucas Karlemo (ESF), Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist on ühe punkti kaugusel teisel kohal.

40. Spinnakeri regati kolmandal võistluspäeval läks kõik plaanipäraselt ja kolm peetud võistlussõitu annavad Optimist klassi koguseeriaks viis kvalifikatsioonisõitu, millest halvima saab nüüd juba seeriast maha arvata ning jagunemise kuld- ja hõbelaevastikku. Zoom8 klassil on kokku peetud seitse võistlussõitu ja ka nendel sai pärast viiendat peetud võistlussõitu halvima sõidu seeriast maha arvata.

Peavõistlusjuht Viljar Sepa sõnul oli eile ilus ja päikseline purjetamisilm. „Kõik olud olid purjetamiseks igati suurepärased. Korraliku tugevusega lõunatuul muutis võistlusrajal suunda edelasse maksimaalselt kuni kakskümmend kraadi, kuid seda ka vaid lühikesteks hetkedeks. Nii purjetajate kui ka võistlusametnike rõõmuks ei tulnud rada ja märke kordagi ümber seada. Zoom8 klassi startide ajal kippus tuul veidi stardiliini rikkuma, kuid see korrigeeris kiiresti. Eile tuli ette ka üldist tagasikutset ja musta lipu reegli kasutamist, kuid karistamisest õnnestus purjetajatel hoiduda. “

40. Spinnakeri regatt 2016, Kalev Jahtklubi - foto
40. Spinnakeri regatt 2016, Kalev Jahtklubi - foto Foto: Piret Salmistu

Optimist klassis on pärast viit kvalifikatsioonisõitu ja ühe halvima sõidu mahaviset läinud juhtima eile suurepärased 6-1-1 kohad välja sõitnud Simon Karlemo Soomest (ESF) – temal punkte kokku üheksa. Kolme punkti kaugusel teisel kohal on senine liider Griha Koval Venemaalt (CSKA VMF), kellel ebaõnnestus eilne esimene sõit, mis läks küll mahaviskamisele, kuid Karlemo kaks kindlat esikohta viisid soomlase liidriks. Viieteist punktiga kolmandal  kohal on teine Venemaa purjetaja Arkadiy Karmanov (SA SPB), kelle saagiks eilsetest sõitudest tulemused 4-6-2. Viieteistkümnendal kohal on eestlaste parimana Angeliina Maria Isabel Õunap Pärnu Jahtklubist. Seeria 11-8-15-5-(16) annavad talle kokku 39 punkti. Aleksaner Kuusik samast koolist on 41 punktiga 17ndal kohal ja Hendrik Holtsmann Pärnu Jahtklubist 62 punktiga 31. kohal.

FIN508 - Lucas Karlemo -  40. Spinnakeri regatt 2016 - foto
FIN508 - Lucas Karlemo -  40. Spinnakeri regatt 2016 - foto Foto: Piret Salmistu

Zoom8 klassis käib esikolmiku kohtade pärast tihe rebimine. Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist, kes seni regatti juhtis, on sõitnud tulemuste seeriaks 1-2-3-1-4-(7)-3, mis annab talle kokku 14 punkti. Peaaegu sama seeria on välja sõitnud eile liidriks tõusnud Lucas Karlemo Soomest (ESF) 3-3-1-2-3-1-(7), kelle kogusummaks on enne tänaseid otsustavaid sõite 13 punkti. Kolmandal kohal oleval Daniil Usachevil Venemaalt (SPbSC) on jällegi võrdne arv 14 punkti Jakobiga  - seeria ja (6)-4-2-3-1-2-2. Esikümnesse mahuvad jälle ka Hugo Rasmus Vaino Rein Ottosoni Purjespordikoolist, kes tõusis kuuendale kohale ning Marcus Univer samast koolist, kes tõusis eilsete sõitude järel üheksandaks.

Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist - 40. Spinnakeri regatt 2016 - foto
Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist - 40. Spinnakeri regatt 2016 - foto Foto: Piret Salmistu

Viimaseks võistluspäevaks on oodata keskmise kiirusega tuult, eile kuumus on kadunud ning lubatakse ka vihma, äikest  ja tugevamaid tuulepuhanguid.

40. Spinnakeri regati võistlussõidud algasid neljapäeval ja vältavad pühapäeva pärastlõunani. Regati lõpetamine ja noorte purjetajate autasustamine toimub täna, 3. juulil kella 17 paiku.

Regati õnnestumisele aitavad kaasa LHV, Reval Café, Helly Hansen ja Sportland,  Tallinna Linn, OtterBox, Postimees, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste, Auto Forte ja Raivo Kütt.

Regati koduleht ja tulemused www.kjk.ee/spinnaker2016   

Regati kiiremad uudised Facebookis https://www.facebook.com/Spinnaker.Regatt/

Foto: Kalev Jahtklubi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles