Tallinn Race'i võitsid Pall ja Kuivonen, Vancovics ja Ukass ning Haavel ja Kivistik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Race 2016 finals from A4 Media on Vimeo.

Merepäevade raames toimunud Tallinn Race regatt, mis oli ühtlasi Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapiks, kulmineerus täna Lennusadamas põnevate finaalsõitudega, mida oli võimalik jälgida Lauri Väinsalu ja Rimo Timmi poolt haaravalt kommenteerituna nii kohapeal tribüünidelt kui Postimees Online otseülekande vahendusel. Võistluse võitjateks tulid RS Feva klassis Daimar Pall ja Jorgen Kuivonen, 29er'il Roberts Janis Vancovics ja Emils Ukass ning 49er'il Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik.

Täna valitsenud keskmise tuule oludes peeti hommikul esmalt kõigile klassidele viimased kaks fliidisõitu. Fliidiseeria tulemuste alusel pääsesid kolm parimat otse kuldfinaali, ülejäänutel tuli heidelda hõbefinaali võidu nimel, et samuti kullasõitu pääseda.

Esimesena alustasid kell 14 Lennusadama kai ääres finaalidega 49er klassi purjetajad. Otsepääsu kuldfinaali lunastanud soomlastele Victor ja Christoffer Silenile, vendadele Juuso ja Henri Roihule (TJK) ning Tõnis Haavelile ja Lenart Kivistikule (TJK) lisandusid hõbefinaali parimatena konkurentideks naiste 49erFX paadil purjetavad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK). Otsustav sõit oli pingeline, kuid heitlusest väljusid võitjatena Haavel ja Kivistik. Vennad Roihud pidid finišis napilt alla vanduma Soome paatkonnale ning said Silenide järel regati kolmanda lõppkoha. Juunioride arvestuse parimad olid Silenid ning naiste autasu võtsid vastu Tammiste ja Sepp.

Järgmisena finaalsõitudesse suundunud RS Feva klassis said hõbefinaalis esikoha Helen Pais ja Helen Ausman (KJK). Kuldfinaali stardis ootasid neid juba ees Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann (ROPK), Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter (TJK) ning Daimar Pall ja Jorgen Kuivonen (JK Dago). Viimase sõidu finiš kujunes ülitihedaks – esimesena lõpetasid Pall ja Kuivonen, võistluse teine lõppkoht kuulub Vainole ja Tiidemannile ning kolmas Paisile ja Ausmanile, kes said ühtlasi parimate tüdrukute auhinna. Alla 14 aastaste noorte seas olid parimad Romi Safin ja Kaur Oskar Volt (PJK).

Viimasena finaalidega alustanud 29er klassile mängis aga ilm korraliku vingerpussi ning kui hõbefinaal, mille võitsid Kaarel ja Mihkel Paal (KJK), õnnestus kenasti ära pidada, siis kullasõidu stardi eel tegi taevasse ilmunud suure musta pilve all tuul drastilise pöörde ning ei jäänud piisavalt stabiilseks, et oleks õnnestunud ette nähtud viimase võimaliku stardi kellaajaks rada ümber tõsta. Nii jäigi viimane sõit pidamata ning lõpptulemused selgusid fliidiseeria ja hõbefinaali kombinatsioonis. Esikoha saavutasid lätlased Roberts Janis Vancovics ja Emils Ukass, teise Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (TJK), kes võtsid ühtlasi vastu parimate neidude auhinnad, ning kolmandaks tulid Martin Rolf-Erkki Hedman ja Liisi Mari Nurmetalo (ROPK).

RS Feva klassis oli purjetajaid võistlustules 30, 29er'il 16 ja 49er'il 12.

Tallinn Race'i korraldas Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheteistkümnest regatist:

1) 21.-22. mai Jatkoluokkaregatta (Espoo, Soome) – klass 49er

2) 3.-5. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Techno 293, RS:X, Formula

3) 11.-12. juuni FSRO Formula 18 & 49er Ranking (Helsinki, Soome) – klass 49er

4) 17.-19. juuni Eesti Balti Karikas (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula

5) 17.-19. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18

6) 15.-17. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er

7) 15.-17. juuli Kalev Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470

8) 5.-7. august F18 Põhjamaade meistrivõistlused (Tallinn) – klass F18

9) 26.-28. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Standard, 29er

10) 9.-11. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7

11) 16.-18. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, Finn, RS Feva, 29er, 470, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles