Venemaa jahi Kvartet RUS297 Alja Kubanezzi mast-walk

PIRET SALMISTU
, Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaht Kvartet RUS297 - mast-walk
Jaht Kvartet RUS297 - mast-walk Foto: A. Le Coq Muhu Väina regatt - A4 Media

Allolev Tallinna lahel filmitud videolõik, mis pärineb Postimehe otseülekandest A. Le Coq 59. Muhu Väina regati viimaselt etapilt 16. juulil, on elanud oma elu internetis ja sotsiaalmeedias juba nädalajagu. See video on salvestatud korraldajate meediakaatrilt Storm Hunter otseülekande ajal regati viimaselt lühirajasõidult.

KLIKI VIDEO VAATAMISEKS SIIN

Video: A4 Media, Postimees otseülekanne
Video: A4 Media, Postimees otseülekanne Foto: A. Le Coq Muhu Väina regatt - A4 Media

KLIKI VIDEO VAATAMISEKS SIIN

Venemaa jahi Kvartet RUS297 vapper vöörinaine Alia Kubanezz ronib kreenis jahi masti, et vabastada sinna kinni jäänud spinnaker. Kuid mis seal tegelikult juhtus ja kuidas see olukord lahendati? Palju küsimusi on tiirelnud internetis ja nüüd räägib Kvarteti roolimees Vassili Aleksejev, kuidas lugu oli.

"Regati viimasel laupäevasel sõidul sai meil masti topp vigastada ja selle tulemusena jäi spinnakeri vall sinna lukku ning meil ei õnnestunud spinnakeri alla saada. Olime allatuule kursil ja lähedal kaldale, meil ei olnud muud võimalust kui peatada jaht luhvates. Pärast seda läks mast kreeni ja ei olnud probleemi ronida masti et vabastada spinnaker. Kahjuks kukkus Alia (meie vööritüdruk) tagasi tulles vette ja spinnakeri lahti ei saanud, sest see oli vantide vahel kinni. Siis tuli mul endal masti ronida et proovida vabastada spinnaker. Veel ka kolmandat korda tuli järgmisel mehel masti ronida et vabastada ka groot (suurpuri)... Aga seda kõike juba video ei näidanud ... "

Foto: Jaht Kvartet RUS297

Seega - see ei olnud kõige lihtsam ülesanne lahendada, kuid meie pika regatil osalemise ajalooga meeskonnal Venemaalt õnnestus olukord lahendada ilma kividele sattumata. Kividele sattumist oleks kindlasti suutnud ära aidanud hoida regatti turvanud Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste meeskond, kuid nende abi siiski vaja ei läinud.

Soovime kõike head vaprale Aliale ja ülejäänud Kvarteti meeskonnale - me kindlasti kohtume nendega järgmisel aastal juba 60. korda toimuval A. Le Coq  Muhu Väina regatil!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles