Keith Luur on Saaremaal SRC Zoom8 MM-i avapäeval viies

Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaal Roomassaares peetavate SRC Zoom8 klassi maailmameistrivõistluste avapäeva lõpetas eestlastest kõrgeimal, viiendal kohal Keith Luur (Pärnu Jahtklubi). Tüdrukutest on avapäeva seisuga parimana 12. kohale platseerunud Mari-Ann Raud (Tallinna Jahtklubi). Liidripositsioonid vallutasid Soome noored purjetajad.

Kui teisipäevases proovisõidus puhus tugev tuul, mis pani võistlejad juba enne startide algust proovile, siis täna peeti kolm võistlussõitu päikeselise ilma ja purjetamiseks väga soodsa ühtlase läänetuulega. Päike paistis aga kõige lahkemalt soomlastele – põhjanaabritel õnnestus avapäeval minna juhtima nii poiste kui ka tüdrukute arvestuses. Soome purjetajate treener Ian Rindell märkis, et soomlastel on tõesti tugevaid Zoom8 purjetajaid ning tavaliselt võistleb Soomes selles klassis 30-40 noort.

MM-i esimese kolme võistlussõidu kokkuvõttes olid poistest täna parimad soomlased Ilari Muhonen ja Lucas Karlemo, kolmandana lõpetas avapäeva Oliver Ørting Taanist. Liidriks kerkinud Muhonen on küll Optimist klassis Põhjamaade meister, kuid Zoom8 paadiga sõidab esimest hooaega. Tüdrukute arvestuses kerkisid avapäeval esikolmikusse kolm Soome purjetajat: Cecilia Dahlberg, Emma Grönblom ja Sofia Tynkkynen.

Eestlastest on avapäeva seisuga kõige kõrgematel kohtadel mullune Euroopa meister Keith Luur viienda ja Mari-Ann Raud kaheteistkümnendana. Kahe aasta tagune Euroopa meister ja mullune MM-i pronksmedalist Jakob Haud (Rein Ottosoni Purjespordikool) asub kolme sõidu järel 22. kohal ning mullusel MM-il hõbemedali võitnud Marie Pihlas (Saaremaa Merispordi Selts) on avapäeva seisuga 18. kohal. Eestlasi võistleb MM-il kokku üldse 32 noort purjetajat.

Kuressaare lähistel Roomassaares toimuvatest SRC Zoom8 klassi maailmameistrivõistlustest võtab osa 120 purjetajat mitmelt kontinendilt. See on esimene kord Eesti ajaloos, kui mõne spordiala maailmameister kroonitakse Saaremaal. Võistlussõidud jätkuvad neljapäeval kell 11 ja lõpevad laupäeval, 6. augustil lõpusõitude ja autasustamisega.

Kõik huvilised on teretulnud võistlustele kaasa elama. Sõite saab jälgida Roomassaare sadamast või laevaga merelt, näiteks saab Abruka liinilaevaga Abro võistlust vaatama minna neljapäeval ja reedel väljumisega täpselt kell 11.00, pilet 5 eurot.  Kuressaare kesklinnas saab võistlusel silma peal hoida Pritsumaja ümbruses, kus suurel ekraanil kajastatakse jooksvalt sõitude kulgu ja tulemusi. Samasugune ekraan on ka Roomassaare sadamas.

MM-i saab vaadata ka internetis http://webcam.tt.ee/zoom8/, kus otsepildi nii sadamast kui ka merelt toovad huvilisteni neli veebikaamerat ning kõigil paatidel olevad GPS-positsioneerimisseadmed, millega on jälgitav iga paadi asukoht ja positsioon võistluse jooksul.

SRC Zoom8 MM-i korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Zoom8 rahvusvahelise klassiliidu ja Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistluste nimisponsor on laevade ümberehituse ettevõte SRC Group AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles