Marinepool- Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatil selleks aastaks joon all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel hooajal 5. maist kuni 12. oktoobrini  toimunud seeriavõistluse raames sai ettenähtud 22 sõidust peetud 20 sõitu ORC I ja LYS I gruppidele ning 19 sõitu ORC II ja LYS II gruppidele. 

Mõlemad sõidud oktoobris jäid kord liiga tugeva, siis jälle liiga nõrga tuule tõttu pidamata. Hästi kokkuharjutatud meeskonnatöö tõi preemiaks portsu punkte ning koha poodiumil ja mida rohkem startijaid grupis, seda suurem oli punktisaak võistlussõidult. Nii sai näiteks LYS II grupis 15. sõidus esikoht koguni 27 punkti. Nimetatud sõidus startis selles grupis sõbralikult koos 26 jahti. Kõige arvukama osavõtuga oli aga 16. sõit, kus Tallinna lahel seilasid kolmapäeva õhtul korraga 63 purjekat. Ühtekokku osales sel hooajal Marinepool – Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatil neljas grupis kokku 95 alust. Tänud kõigile osalejatele!

ORC I grupis, kus osales 18 paati, kuulus esikoht teist hooaega järjest Tiit Vihuli roolitud Dago JK jahile OLYMPIC, kes kogus kokku 124 punkti. Teine koht nagu eelmiselgi aastal läheb 117 punktiga Kalev JK jahile FORTE, Jaak Jõgiga roolis. 111 punktiga viis kolmanda koha Pärnusse Jaan Akermann oma meeskonnaga jahil SUGAR 2. Selles grupis võttis kõikidest sõitudest osa jaht MY CAR, kapteniks Andres Laul, nende skooriks 95 punkti ja neljas koht.

OLYMPIC EST463
OLYMPIC EST463 Foto: Berit Hainoja/Kalev Jahtklubi

ORC II grupis osales kokku 12 paati. Aleksandr Karboinov meeskonnaga jahil BRIGITTA X sõitis kaasa kõigil 19. sõidul ja 145 punkti tagas neile esikoha. Teine koht kuulub sel hooajal 123 punktiga jahileAMSERV TOYOTA SAILING TEAM, kapteniks Margus Žuravljov. Kolmanda koha saavutas 119 punktiga Juss Ojala juhitud jaht JAZZ. Kõikidel kolmakutel lõid kaasa veel jaht ADELE, kapten Aleksander Zolotov (122 punkti ja 4. koht) ning jaht SILVA, kapten Jaanus Talp (77 punkti ja 6. koht).

BRIGITTA-X EST606
BRIGITTA-X EST606 Foto: Berit Hainoja/Kalev Jahtklubi

LYS I grupi nimekirjas oli kokku 22 paati. Poodiumi kõrgeimale astmele purjetas 152 punktiga Ain-Eke Jalasto meeskond jahil FANATIC. Ülejäänud astmed kuuluvad Polarise omanikele, kes ka eelmisel aastal, kuid siis teises grupis, medaleid noppisid: 130 punkti andis sel aastal teise koha jahile BLANCA, Jaan Tiidemanniga roolis ja kolmas koht 121 punktiga  Priit Põldmaa meeskonnale jahil LEILA. Kiiduväärt on ka jahi RED HOT, kapteniks Risto Laidla, entusiastlik osavõtt kõikidest sõitudest – vaevatasuks 112 punkti ja neljas koht.

FANATIC EST239
FANATIC EST239 Foto: Piret Salmistu

LYS II oli kõige aktiivsema osavõtuga grupp, osales 43 paati. Esikoha väärilise punktisumma – 259 –  kogus selles grupis Jaanus Nõgisto juhitud folkboot MUINASJUTUKUNINGAS. Teise koha 245 punktiga, nagu ka 2015 hooajal ORC III grupis võisteldes, saavutas jaht VIRU meeskond, kapteniks Indrek Pikk. Peale halvimate sõitude mahaviset kuulub kolmas koht 226 punktiga jahile KAIJA, roolis Annika Malva. Tublilt läbi hooaja tegid kõik 19 sõitu kaasa jaht DI WEISS, kapten Erki Kilusk (219 punkti ja 4. koht) ja jaht ESTELLA, kapten Alar Laan (200 punkti ja 5. koht).

MUINASJUTUKUNINGAS EST31
MUINASJUTUKUNINGAS EST31 Foto: Berit Hainoja/Kalev Jahtklubi

Pidulik autasustamistseremoonia toimub Kalev Jahtklubi hooaja lõpupeol, 11. novembril Auto Forte Tallinna esinduses.

Tulemused

Foto
Foto Foto: Piret Salmistu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles