Eestlased lõpetasid Miami MK 11-na

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

USA-s Miamis toimuval Purjetamise MK-l jäi Karl-Martin Rammo Laser klassis 11. kohale. Ingrid Puusta oli päev varem lõpetanud RS:X klassi võistluse samuti 11. kohaga.

Laser Standard klassis purjetas Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) täna avaseeria kahes viimases sõidus 13-ks ja 44-ks. Kokkuvõttes tähendas viimase sõidu ebaõnnestumine ja 154 punktiga 11. koha saavutamine esimesena medalisõidu ukse taha jäämist. Karl-Martin võtab tänase päeva ja võistluse kokku järgmiste mõtetega: „Minu regatt selleks korraks läbi. Enne viimast sõitu hoidsin veel väga kõrget kohta, suutes tänase esimese sõiduga tõusta 4ndale kohale. Kahjuks tundub, et kõik asjad pole alati ette nähtud ja see, et ma ilma ühegi vahepealse veetrennita nii kõrge koha saanuks tundus kellelegi kehva mõttena. Igal juhul - viimases sõidus sain ca 40-50 kraadise väga toore tuulepöördega vastu pükse nii, et sõitu ei katkestatud, küll aga pandi märgid ringi, aga mina sealt valelt rajapoolelt enam tagasitulekut ei suutnud. Seega, regatt lõppes minu jaoks tuttava 11nda kohaga. Pean tunnistama, et viimase sõiduga nii suur kukkumine teha on ühte pidi loomulikult ütlemata mõru, aga teisalt nii emotsioonide rohkelt, millest enamus siiski väga positiivsed, juhatada sisse uus olümpiatsükkel on endiselt väga hea fiiling.".

Laser klassis on regati juba enne medalisõitu ülekaalukalt võitnud prantslane Jean Baptiste Bernaz 66 punktiga. Täna õhtul toimuvas medalisõidus heideldakse veel hõbeda ja pronksi pärast.

RS:X naiste klassis võitis regati hiinlanna Yunxiu Lu 44 punktiga. Teiseks purjetas hispaanlanna Marina Alabau Neira ja kolmandaks teine hiinlanna Manjia Zheng.

Ingrid Puusta (NYCS) võttis regati kokku nii: „Miami regatt on minu jaoks selleks korraks läbi. Lõpetasin esimese maailma karika etapi 11. kohaga. Olen väga rahul kahe supersõiduga kus finišeerusin 2-na ja 3-na. Homme teeme veel ühe veetreeningu ja siis lendame koju”.

Miami MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://miami.ussailing.org/

Laser meeste medalisõit on plaanis 29. jaanuaril kell 19:10 Eesti aja järgi ja on jälgitav otseülekandes siin: https://www.youtube.com/watch?v=Qb-yyMEwwOs&utm_source=World+Sailing+MNAs&utm_medium=email&utm_campaign=SWC+Miami+-+Embed+Codes

Purjetamise Maailma Karikas on igal aastal toimuv kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises, mis koosneb Miami etapist ja Hyeres etapist ning Santanderis toimuvast finaalregatist.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles