Slaalomi Eesti MV ja Fun slaalom sari purjelauduritele ja lohedele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016 slaalomi Eesti meister Brigita Viilop
2016 slaalomi Eesti meister Brigita Viilop Foto: Raul Harro

2017 slaalomi sarja on planeeritud neli võistlusetappi. Võimalikud võistluskohad on Tallinn, Võsu, Saaremaa ja Pärnu. Täpne võistluskoht teatatakse paar päeva enne etapi algust.

Slaalomi sarjas võistlevad koos nii profid kui harrastajad. Tugevamad sõidavad eespool Eesti MV fliidis ja harrastajad nende järel Fun slaalom fliidis. Slaalomi stardis on korraga kuus kuni kaksteist võistlejat. Fun sarja laadseid ühisstarte ei kasutata. Fun slaalomi nimi on sarnane Fun sarjaga, kuid need on kaks täiesti erinevat sarja, võistlust või fliiti.

Registreeruda saab algselt mõlemasse fliiti (Eesti MV või Fun), kuid ässad peavad arvestama, et 2016 Eesti MV 10 parimat ja Fun slaalomi 5 parimat arvatakse 2017 harrastajate fliidist hiljem välja. Kõik Eesti MV fliidi osalejad peavad olema reeglite kohaselt alaliidu liikmed. Mõlemale võistlejate fliidile tulevad eraldi sarja koondtulemused.

Võistlus kuulutatakse välja samamoodi nagu eelmisel aastal, vastavalt tuuleprognoosile ja korraldusmeeskonna võimalustele. Kui vähegi võimalik siis püütakse eelistada nädalavahetusi. Slaalomi võistlusaken on tänasega avatud ja lõpeb oktoobris. See kehtib nii purjelauduritele kui lohe klassi võistlejatele. Erandiks on lohe klassi Eesti MV, mille üks etapp peetakse sarja augusti- või septembrikuu etapil.

Sarja koondtulemustes liidetakse kõikide etappide sõidud, mitte etappide lõpptulemused. Mahaviskamisi on palju. Teoreetiliselt ei tohiks potentsiaalne tiitlivõitja isegi ühe etapi vahele jätmisel hooaja koondtulemust ära rikkuda.

Võistlusteade ja purjetamisjuhised

Eelregistreerimine

Sarja toetaja Z-fins loosib kõikidel slaalomi etappidel osalejate vahel välja ühe Z-fins brändi slaalomi või kiirussõidu uime.

Slaalomi sarja toetajad on Palms, Z-fins, 4Energia, Rolegur, Eesti Purjelaualiit, Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Lohesurfiliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles