Eesti MV etapil Roomassaares purjetatakse homme finaalides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2017_06-03 EMV Saaremaa from A4 Media on Vimeo.

Saaremaa Merispordi Seltsi regatil EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja raames võistlevad 165 Eesti ja Läti purjetajat ning purjelaudurit said täna nautida Roomassaare lahel üsna reipalt puhunud läänetuult ning soojalt paistvat päikest. Kui eile võistlejad tormiste olude tõttu üldse merele ei pääsenud, siis võistluse teisel päeval said paadid kirja neli ning osad surfarid viis ja teised kolm sõitu. Klasse Zoom8, Laser 4.7 ja RS:X ootavad homme pärast fliidisõitude seeria lõpetamist ees ka poodiumikohad paika panevad finaalsõidud.

RS:X purjelaual finišeeris kõigis päeva sõitudes esimesena meie olümpiasurfar Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi). Tema järel on teisel positsioonil Rainer Kasekivi (Pirita Surfiklubi) ja kolmas Marcus Pertelson (Tallinna Purjelauakool), kes juhib juunioride arvestust.

Zoom8-l oli konkurentidest kindlalt üle Jakob Haud (Rein Ottosoni Purjespordikool), kes võitis täna kõik sõidud ning on sellega klassis liidriks. Teisel positsioonil on Hugo Vaino (ROPK) ning kolmas Mari-Ann Raud (Tallinna Jahtklubi), kes on ühtlasi parim tüdruk.

Evo Annus (ROPK) on esikohal Laser 4.7 klassis, tema kontol on praegu kaks sõiduvõitu. Järgnevad Silver Vahstein ja Daniel Rüütel Saaremaa Merispordi Seltsist. Neidude arvestuse parim on Nele Leit-Teetlaus (Pärnu Jahtklubi).

Optimist klassis valitsevad Läti purjetajad - esimene on nii üldarvestuses kui tüdrukutest Elza Cibule, teine Eduards Plavins ja kolmas Eduards Mucins. Parima eestlasena on Georg Ristal (ROPK) 7. kohal, nooremate ehk U13 arvestuses aga juhib Mia Marin Lilienthal (ROPK).

Formula purjelaual on kindel liider Tristen Erik Kivi Saaremaa Surfiklubist. Hetkel võrdsete punktidega on teisel ja kolmandal positsioonil vastavalt Timo Runge (Team Mahe) ja Peeter Kask (Team Extreme).

Noorukeste Techno 293 U15 purjelaudurite hulgas õnnestus tänastes tuuleoludes finišisse jõuda vaid Joonas Vääril (NYCS), kes seega ka klassis juhib. U17 klassi esikolmiku moodustavad Renar Roolaht, Daniel Schneider (mõlemad TPLK) ja Raul Mihkel Anton (NYCS).

Pühapäeval toimuvad fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Klassidele Zoom8, Laser 4.7 ja RS:X koosneb võistlusformaat reedest pühapäeva ennelõunani merel toimuvast fliidisõitude seeriast ja pühapäeva pärastlõunal kalda lähistel lühirajal purjetatavatest vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnevad poolfinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht. Finaalsõite kommenteerivad kaldal Alver Kivi ja olümpiapurjetaja Anna Pohlak ning neile on võimalik kell 13:50 kuni 17:15 reaalajas kaasa elada nii Roomassaare sadamas kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel siin.

Klassidele Optimist, Techno 293 ja Formula koosneb võistlusformaat kolme päeva jooksul peetavast fliidisõitude seeriast.

Saaremaa Merispordi Seltsi regati korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Saarte Liinid AS-i ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Matek, LTT, Eesti Meedia ja Strand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles