Eesti meeskond võitis Läänemere suurima purjevõistluse AF Offshore Race ehk Gotland Runt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Furiosa meeskond AF Offshore Race'il
Furiosa meeskond AF Offshore Race'il Foto: Furiosa erakogu

Eesti meeskond purjepaadil Furiosa Tallinna Jahtklubist võitis grupis SRS Big Boat täna lõppenud Rootsi ühe suurima purjevõistluse Gotland Runt , mis täna kannab nime AF Offshore Race. Regatt algas Stockholmist ja kulges mööda arhipelaagi avamerele, sealt edasi ümber Gotlandi saare ja lõppes Sandhamni sadamas Rootsis. Furiosa võitis maineka Läänemere purjespordivõistluse, mida hakati pidama alates 1937. aastast, esimesena. 

Furiosa kapteni Rolf Relanderi sõnul on meeskonnal seljataga üle 40 tundi peatumata purjetamist ning meeskond saavutas oma läbi aegade parima tulemuse olles läbi teinud väga raske võistluse. "Regatt algas Stockholmi arhipelaagi läbimisega, kus möödusime 250-st teisest võistlejast. See oli taktikaliselt proovilepanev, kuid õnnestus see-eest väga hästi. Peale arhipelaagi läbimist suutsime hoida esikohta juba esimeses märgis ja ei andnud seda käest ka järgnevas viies punktis. Peale kuulsa Almagrundet majaka möödumist, võtsime suuna avamerele, mispeale Gotlandist ida poolt möödudes kostitas ilm meid priske purjetuule ja kuni nelja meetri kõrguste lainetega, kuid hoolimata sellest oli meeskonna vahetus-süsteem (2 tundi magamist ja 4 tundi tekil) hea ja võimaldas hoida pidevat fookust. Purjetrimm ja töö muutuvate tuultega tagasiteel väsitasid meeskonda, kuid ütlemata rõõmus on lõpuks esimesena lõpetada!"

Furiosa (Cookson 50)
Furiosa (Cookson 50) Foto: Furiosa erakogu

Samas kosseisus on  meeskond võistlustules juba kolmandat aastat.

Furiosa meeskonnas on Rolf Relander - kapten, Erik Lindsten - navigaator, Esa Sorvali - mast, Indrek Essenson - mast, Aivar Kullamaa - purjetrimmija, Otto Hamel - võöörimees, Artur Leemet - klaver, Kiur Põld - klaver, Olly Tisard - trimmija, Tormis Luhaäär - purjetrimmija, David Lancefield - grootpuri, Richard Göransson - roolimees, Indrek Kuldva - vöörimees, Ulf Dolfei - roolimees 

Gotland Runt võistluse ametlikud tulemused

Gotland Runt võistluse taust ja ajalugu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles