Roomassaare LoodusInvesti ringiga purjetas A. Le Coq 60. Muhu Väina regatt ümber Abruka saare

PIRET SALMISTU
, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

60. Muhu Väina regati 842 osavõtjat tervitasid tänast hommikut Saaremaal Kuressaare külje all Roomassaare sadamas. Ilm oli suurepärane ja tuulepoisid koos päikesega panid lained Abruka saare ümber mõnusalt sädelema. Ees ootas võistlus Roomassaare ringil, mis tegelikkuses viis jahid ümber Abruka saare. Kõige suuremate jahtide jaoks oli võistlusraja pikkus 20,9 meremiili. Veidi alla 4 tunni kestnud purjetamine algas vastutuulekursiga Vahase läänetoodrini, viis siis jahid pooltuules Abruka teljepoini ja tõi siis allatuult tagasi Roomassaare sadamakai juurde, kus oli finiš. Roomasaare ringi auhinnad pani välja Loodusinvest ja auhindadeks olid kuulsa Soome firma Iittala lauanõud.

ORC I võistlusgrupis pidasid võistluse esimesel poolel kõva heitluse maha Hiiumaa jahtklubi Dago jaht Olympic ja seni 2 sõiduvõitu võtnud KJK jaht Forte. Olympic oli ees vel viimases pöördemärgis, aga allatuulekurssidel seilas Jaak Jõgi roolitud Forte paremini ja võttis juba 3. sõiduvõidu sellel Muhu Väina regatil. Finiśis oli Forte meeskonna edu Olympicu ees juba 4 minutit 42 sekundit.

ORC II võistlusgrupis said jahid rajale alles pärast kaht üldist valestarti ja nn „musta lipu“ reeglit, mis keelab võistlevatel alustel enne starti olla stardijoonest pealtuule pool, vastasel korral ootab neid ees diskvalifitseerimine.

ORC II grupis on sellel regatil kindlaks liidriks KJK jaht Amserv Toyota ST Margus Źuravljoviga roolis. Nii nagu kahel esimeselgi etapil, võeti võit ka Roomassaare ringilt edestades oma klubi jahte My Car ja Jazz.

ORC III võistlusgrupis domineerisid täna külalisjahid, võidu võttis Venemaa jaht Bamby Leonid Chizikiga roolis. 2. Jäi samuti Venemaa jaht Fart St peterburgist ja 3. oli saarlaste Lagle II.

Seevastu võistlusgrupis ESTLYS I võidutsesid saarlased, SMSi jaht Katarina Jee Mart Tamme roolimisel edestas KJK jahti Tessa ja lätlaste Le Mans´i.

ESTLYS II grupi võit läks täna St Peterburgi jaile Onega Nikita Brilliantovi roolimisel, 2. oli KJK jaht Piiska ja III SMSi alus Pinta.

ESTLYS III jahtide grupi parimad olid Roomassaare ringil naispurjetajad Noblessneri jahtklubist jahil Kaija, mida roolib Annika Malva.

Kõige väiksemad jahid klassis Folkboot, püüdsid täna seilata Abrukale võimalikult lähedal ja riske võttes. Nii mõnigi neist kraapas seejuures kiiluga merepõhja. Võidu võttis täna KJK jaht Muinasjutukuningas Jaanus Nõgistoga roolis. 2. koht kuulus SMSi jahile Castor ja 3. kohale seilas end jaht Linda KJKst.

A. Le Coq 60. Muhu Väina regati kolmanda, Roomassaare LoodusInvesti ringi esikolmikud:

ORC I

I Forte, Kalevi Jahtklubi, kapten Jaak Jõgi

II Olympic, Jahtklubi Dago, kapten Tiit Vihul

III Reval Cafe, Kalevi Jahtklubi, kapten Eero Pank

ORC II

I Amserv Toyota ST, Kalevi Jahtklubi, kapten Margus Zuravljov

II My-Car, Kalevi Jahtklubi, kapten Harles Liiv

III Jazz, Kalevi Jahtklubi, kapten Juss Ojala

ORC III

I Bamby, Venemaa, kapten Leonid Chizhik

II Fart, Peterburi Jahtklubi, kapten Anatoly Shukanov

III Lagle II, Saaremaa Merispordi Selts, kapten Ülari Velviste

LYS I

I Katarina Jee, Saaremaa Merispordi Selts, kapten Mart Tamm

II Tess, Kalevi Jahtklubi, kapten Alar Ivanson

III Le Mans, Läti, kapten Kristaps Remess

LYS II

I Onega, Venemaa, kapten Nikita Brilliantov

II Piiska, Kalevi Jahtklubi, kapten Ragnar Kõiv

III Pinta, Saaremaa Merispordi Selts, kapten Guido Grass

LYS III

I Kaija, Noblessneri purjetamiskool, kapten Annika Malva

II Aurora, Haapsalu Jahtklubi, kapten Pille Kaas

III Diks, Läti, kapten Aldis Liepins

Folkboot

I Muinasjutukuningas, Kalevi Jahtklubi, kapten Jaanus Nõgisto

II Castor, Saaremaa Merispordi Selts, kapten Ott Kolk

III Linda, Kalevi Jahtklubi, kapten Pertti Neero

Kõik tulemused

Õhtul rõõmustas regatil osalejaid tantsumuusikaga ansambel Via Baltika.

Homme kell 9. antakse 60. Muhu Väina regatist osavõtjatele start etapiks Roomassaare-Kihnu. Ilmaprognoosi järgi on oodata parajalt prisket vastutuult.

A. Le Coq Muhu Väina regatti korraldavad Kalev Jahtklubi, Pärnu Jahtklubi ja Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Muhu Väina regati toetajad on A. Le Coq, Postimees/Eesti Meedia, Helly Hansen/Sportland, DSV, Dermoshop, LoodusInvest, OlyBet, Smarta.ee,  SL MArinas, Mount Gay, Danske Bank, COCO Active, Rahva Raamat, EAS, Euro Oil, Go Bus, Auto Forte, Haven Kakumäe, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste, Haapsalu linn, Pärnu linn, Kuressaare linn, Kihnu vald, Riia Sadam.

Regati kodulehekülg www.muhuvain.ee

Regati Facebooki lehekülg

GPS reaalajas jahtide jälgimine

Videod ja intervjuud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles