Tallinna Merepäevadel selgitati Purjetamise Eesti MV etapi parimad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Merepäevade raames peetud Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja regatil Tallinn Race'il purjetati täna Lennusadamasse ilusat suveilma nautima tulnud rohkele rahvale huvitavat vaatemängu pakkunud finaalsõidud, mis otsustasid ära poodiumile pääsejad. Vaikses, kiirusega 2-3 m/s puhunud läänetuules panid kahepaadiklassides oma oskused kõige paremini maksma Oskar Tiidemann ja Luca Remmel, Madis ja Martin Mik ning Juuso ja Henri Roihu. Eesti MV sarja arvestuse väliselt startinud Optimist klassis võttis esikoha Siim Siimson.

29er klassis olid otsustavas finaalis omavahel vastamisi Kaarel ja Mihkel Paal (Kalevi Jahtklubi), Mari-Ann Raud ja Maris Seersant (Tallinna Jahtklubi), Madis ja Martin Mik (TJK) ning poolfinaali võidu järel nendega liitunud Märten Mikk ja Randal Annus (TJK). Sõidu vältel hoitud rahulik ja kaalutlev meel viis esimestena üle finišiliini vennad Mikud. Raud ja Seersant saavutasid teise koha, olles ühtlasi parimad neiud ning Mikk ja Annus said kolmanda lõpptulemuse.

Oskar Tiidemann ja Luca Remmel (Rein Ottosoni Purjespordikool), Veronika Kuvatova ja Hannah Tuulas (KJK) ning Thor Kaspar Marvet ja Helen Ausman (KJK) olid need RS Feva klassi võistkonnad, kes fliidisõitude kolme parimana said otsepääsu finaali. Poolfinaalist purjetasid end neile konkurentsi pakkuma Hendrik Holtsmann ja Rando Vainikk (Pärnu Jahtklubi). Finaalis panid lõpuks üsna napi eduga oma paremuse maksma võistlust ka fliidisõitude seeria kestel pidevalt juhtinud Tiidemann ja Remmel. Kuvatova ja Tuulas purjetasid end üldkokkuvõttes teisele ja tüdrukute seas esimesele kohale ning Holtsmann ja Vainikk tulid kolmandaks. U14 arvestuse parimad olid Risten Reintam ja Oskar Altrov (ROPK).

49er klassis saavutasid Tallinn Race'i võidu Juuso ja Henri Roihu (TJK), kes lisaks finaalile võitsid ära ka kaheksast fliidisõidust seitse. Teisena ületas otsustavas sõidus finišiliini võistkond, kus roolimeheks oli soomlane Jyrki Järvi ja soodimeheks Lenart Kivstik (TJK). Üldarvestuses kolmanda koha auhinnad võtsid vastu väiksema, 49erFX purjestusega võistelnud Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK). Poolfinaali võitjad Matthew Rickard ja Richard Sheridan (Noblessneri Jahtklubi) pidid leppima siiski neljanda lõppresultaadiga.

Noored Optimisti purjetajad võistlesid ainult täna ning finaalikohad pandi paika ühe fliidisõidu põhjal. Otse finaali pääsesid Holger Noormets (KJK), Pert Salundi (PJK) ja Henry-Mark Andresson (TJK). Poolfinaali esikoha sai Siim Siimson (Tartumaa Purjespordiselts), kes juba kord võidulainele sattununa ka finaali kinni pani, järgnemas Andresson ja Salundi. Parim tüdruk oli Mari Kedelauk (TJK).

RS Feva klassis võistles 14, 29er'il 9 ja 49er'il 5 võistkonda ning Optimist klassis startis 16 noort.

Võistlusformaat koosnes RS Feva, 29er ja 49er klassidele reedest pühapäeva ennelõunani toimunud fliidisõitude seeriast, mis purjetati kahel võistlusalal – Lennusadama ala ja Noblessneri ala, ning pühapäeva pärastlõunal kaldalähedasel Lennusadama rajal purjetatatud vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnesid poolfinaalist, kus purjetasid fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlesid fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selgusid regati esikolmik ja 4. koht. Optimist klassil oli võistlusformaadi ülesehitus sama, kuid võistlus oli neile ühepäevane ja nii fliidisõidud kui finaalid purjetati ära pühapäeval.

Pühapäevaste finaalsõitude Postimees Online otseülekannet, kus võistluse käiku kommenteerisid olümpiapurjetajad Anna Pohlak ja Karl-Martin Rammo, on võimalik internetis järelvaadata siin.

Tallinn Race'i korraldas Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles