ORC EM-il on nii Premium kui Katariina II 2. kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina II
Katariina II Foto: ShutterSail.com / Robert Hajduk

Avamerepurjetamise ORC klassi Euroopa meistrivõistlused jätkusid eile Poolas Gdanskis kahe lühirajasõiduga, mille edukate tulemuste alusel õnnestus B grupis võistleval Eesti jahil Premium tõusta teisele kohale. C grupis jätkab võistlust samuti teisel kohal Katariina II tiim.

Mati Sepa juhtimisel võistlev Premium (Kalevi Jahtklubi) sai oma kontole sõiduvõidu ning viienda resultaadi, mis tõstsid avameresõidu järel kaheksandal real olnud meeskonna liidrite sekka - neist eespool on hetkel vaid Xini Freedom Soomest. Samuti B grupis startiv Forte (roolimees Jaak Jõgi, KJK) kerkis kahe võistluspäeva kokkuvõttes seitsmendaks ning Olympic (roolis Tiit Vihul, KJK) on 15. positsioonil.

Katariina II (Pärnu Jahtklubi) võttis Aivar Tuulbergi käe all päeva esimesest sõidust seitsmenda tulemuse, kuid teisest toodi juba sõiduvõit ning võistkond püsib C grupis kokkuvõttes rootslaste Pro4u/Malini järel teisel kohal. Hea minek oli eile ka Sugar 2 tiimil (roolimees Sandro Montefusco, PJK), kes kaheksanda ja teise finišitulemusega on tõusnud kokku neljandaks. Nende kannul on esikümnes veel arvukalt Eesti tiime: Directo (roolis Erki Melts, KJK) viiendal, Reval Cafe (roolis Eero Pank, KJK) kuuendal, Adele (roolis Aleksander Zolotov, Jahtklubi Baltsail) kaheksandal ja Jazz (roolis Juss Ojala, KJK) üheksandal real. Jahi My-Car (roolimees Harles Liiv) käes on hetkel 12., Matilda 3-l (roolis Erki Teras, Haapsalu Jahtklubi)14., Minnil (roolis Andres Aavik, KJK) 16. ja Amserv Toyota ST-l (roolis Margus Zuravljov) 20. positsioon.

Suurimate jahtide grupis A on Eestist võistlustules jaht Furiosa võistkond (Tallinna Jahtklubi) Rolf Relanderi juhtimisel ning nemad on hetkel 10. kohal. Grupis on liidriks soomlaste Blue Nights.

EM-il stardib kolmes grupis kokku 82 jahti. Täna ootab võistlejaid ees samuti kaks vastutuule-allatuule rajal purjetatavat lühirajasõitu.

EM-i kodulehekülg

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles