Aegna surfimaratoni võitis Madis Kallas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna Maratoni start
Aegna Maratoni start Foto: Enda Pärisma

Pirital peeti nädalavahetusel traditsiooniline surfifestival – Aegna Maraton. Maratonil osalesid purjelaudurid, lohelaudurid, aerulaudurid ja katamaraani klassi purjetajad. Võitjaks osutus esmakordselt lohelaudur Madis Kallas.

29. Aegna Maratonil osales 66 maratoni distansi võistlejat ja kümmekond laste raja võistlejat. Ilm oli hea, päike paistis ja tuul puhus, kuid tuulesuund oli seekord pisut ebamugav, otse kaldalt. Seega, kui linnulennult on Aegna distantsi pikkus 24 km, siis valitseva tuulesuuna tõttu kujunes võistleja läbisõiduks keskmiselt 60 km.

Kõige osavam neis tingimustes oli lohe foili klassi võistleja Madis Kallas (Kite Team Estonia), kes lõpetas maratoni ajaga1 tund ja 12 minutit. “Olen seda võitu viis aastat taga ajanud, täna on see lõpuks käes,” sõnas üliõnnelik võitja.

Teise ja kolmanda koha vahel käis tihe rebimine päris viimaste meetriteni, kus otsustavaks sai finišijooks. Teise koha saavutas purjelaudur Tristen Erik Kivi (SSK) ja kolmas oli lohe foiliga võistelnud Ranno Rumm.

Purjelaua arvestuses võitis maratonil esikoha Tristen Erik Kivi (SSK), teise koha saavutas 2015. aastal slaalomi klassi purjelaual ajaga 36 minutit ja 56 sekundit Aegna maratoni rekordi välja sõitnud Roland Mik (Surfhouse) ning kolmas oli Rein Raud (Puri). Purjelaua naiste arvestuse võitis Serafima Afanasieva (NYCS) Cerli Auliku (Chica) ja Helle Väini (Chica) ees. Veteranide arvestuse võitis Rein Raud (Puri), järgnesid Andrus Jõgi (Puri) ja Heldur Kuusing. Parim noor oli Raul Mihkel Anton (NYCS).

Aerulaua (SUP) klassis võitis Aegna maratoni Priit Vakmann ajaga 4 tundi ja 17 minutit. Teise koha saavutas Rein Lehtmets (Karupesa Team) ja kolmas oli Tõnis Metstak (Sunlovers). Aegna pika distantsi läbis ka kaks kogenud naisaerulaudurit. Esikoha sai soomlanna Merle Nummert (Rautio Sports) ja teise koha lätlanna Santa Rasa Daukse (Barracuda).

Katamaraanide seas võitis maratoni Vahur Tederi meeskond Rein Lehtmetsa meeskonna ees, mõlemad esindasid Kalevi Jahtklubi. Kolmandaks tuli Ivo Remmelga (audiocity) meeskond.

Tiimidest võttis võidu Noblessneri Purjetamiskool Team Jahe ees.

Aegna maratoni viimane võistleja Ülo Padda (Eru Surf) lõpetas distantsi õhtul piduliku auhinnatseremooni ajal. Ülo oli rajal 6 tundi ja 28 minutit ning sõnas võistluse järel: “Nautisin päeva täiega. Vahepeal puhkasin, ootasin tuult ja nüüd lõpus sain äiksepagiga glissi ka. Mõnus oli.”

Aegna Maratoni lühikese, paarikilomeetrise “Kuulimuna” distantsi võitis purjelaudadest Anti Puusepp ajaga 58 minutit ja 43 sekundit Argo Serveti ees. Mõlemad on Eru Surfiklubi esindajad. Kolmas oli Artur Jakimenko. Parim lühikese distantsi naispurjelaudur oli Tiina Loodus.

Lühikese distantsi aerulaua klassi parim oli Kristjan Novitski (Pirita Surfiklubi) Pritta Paadiku ja Valdo Vahtriku ees. Naiste seas võitis Pritta Paadik, teine ja kolmas olid noored tüdrukud Katriina Metstak (Sunlovers) ja Marleen Valdmaa.

Mudilaste purjelauavõistlus peeti maratoni ajal rannas. Selle võitis Pärtel Orusalu, teine oli Natali Šank ja kolmas Ralf Puidak.

Aegna Maratoni tulemused
Fun sarja Aegna etapi tulemused: purjelaudSUP

Pildid, Enda Pärisma
Pildid, Raul Harro

Aegna Maratoni toetasid Vittel, Prike, Zonin, Captain Morgan, Allfresh, Surfhouse, Rip Curl, Eesti Purjelaualiit, Pirita Surfiklubi ja Tallinna vabatahtlik merepääste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles