Eesti lohetüdruk lendab maailma meredel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin Oja.
Kristiin Oja. Foto: Svetlana Romantsova

2008. aastal lohesurfiga esmatutvust teinud Kristiin Oja on suure tahte ja tööga jõudnud ala maailmameistrivõistluste sarja, kuhu tema alal ehk vabastiilis pääseb osalema vaid 12 naist.

«Olen kogu oma elu ekstreemsporti armastanud ning tegelesin varem lumelauaga. Et lund on meil vähe, siis oli ka suveks hobi vaja. Kuna mõned tuttavad juba lohetasid ning mulle tundus see lahe, ostsin kohe endale varustuse ja hakkasin väikese abiga ise pusima. Aega läks, aga sain lõpuks sõitma ning pärast seda olin hooked (ingl k vaimustuses),» räägib Kristiin, kes ütleb, et merel saab ennast täiesti vabaks lasta, elu tundub lilleline, kuna argimured ununevad täielikult.

Teekond tippsporti oli pikk, sest tal oli ala juurde jõudes Eestis kontoritöö. Et iga hetke tahtis ta üha enam kasutada merel käimiseks, tegi ta ühel hetkel elus kannapöörde, võttis end töölt lahti, tegi instruktoripaberid ning lendas Egiptusesse koolitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles