Lohusalu parimad purjetajad selgitati karmides mereoludes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2015 aasta 8. etapp, Tallinna Jahtklubi karikavõistlused from A4 Media on Vimeo.

Lohusalus sai täna punkti Tallinna Sadam Purjetamise Eesti meistrivõistluste sarja etapp – Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused, kus 207 purjetajat viiest riigist said olümpiapaatidel Laser Standard ja Laser Radial ning noortepaatidel Optimist, Zoom 8, 29er ja Laser 4.7 kogeda kohati vägagi ekstreemseid purjetamisolusid.

Kõigil kolmel võistluspäeval saatsid purjetajaid kuni 3-meetrised merelained – läänetuul tõi Paldiski poolt lained kohale sama võimsatena, kui nad Läänemerel on. Lisaks korralik tuul, mis paisutas purjeid laupäeval 10-13 m/s, reedel ja pühapäeval kuni 8m/s. Äärmuslikud olud, mida purjetajad üldiselt väga naudivad ning mis panevad sportlased tõeliselt proovile, osutusid väljakutseks just noorematele purjetajatele – näiteks Optimisti lasteklassi osalejad nägid finisheerumisega tõsist vaeva ning paljudele jäigi finishiliin mitmes sõidus püüdmatuks. Võistlejate turvalisuse tagasid Eesti Jahtklubide Liidu ja osalevate klubide treenerite turvapaadid, samuti olid kohapeal paatidega võistlust jälgimas paljud lapsevanemad.

Laser klassid pidasid võistluste vältel kaheksa sõitu. Standard klassis pani end füüsilise paremuse ja tehnilise väga hea sooritusega maksma Eestile hiljuti Rio olümpiapääsme lunastanud Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK). Kuigi esimesel päeval sai ta kirja kaks kolmandat kohta, võitis ta kõik laupäevased ja pühapäevased sõidud kindlalt ning kogus 9 punkti. „Lohusalus olid suurepärased olud – väga suured lained ja väga tugev tuul, nagu Lohusalus on ikka kombeks olnud. Sellised olud istuvad mulle väga hästi ja panin oma võimsuse maksma,“ märkis Rammo. Teise ja kolmanda koha said Leedu purjetajad – vastavalt Karolis Janulionis 15 punktiga ja Martis Pajarskas 16 punktiga.

Laser Radial klassis lõpetas esinelik väga tasavägiliselt. Esikoha võitis Soome lipu all purjetav Victor Mesterton 18 punktiga. Teise koha saavutas Anna Pohlak (TJK) 19 punktiga ja kolmanda koha soomlane Nooa Laukkanen. Pohlak jäi oma sõitudega rahule. „Sel aastal olen olümpiavalikuks valmistudes pannud rohkem rõhku füüsilisele ettevalmistusele. See oli füüsiliselt raske regatt ja üldfüüsilisele senisest enam tähelepanu pööramine on aidanud kaasa minu tugeva tuule sõidule,“ ütles Pohlak.

Laser 4.7 klassis võitis Mikael Ristimets (ROPK) 11 punktiga, järgnesid Rasmus Maalinn (PJK) 18 punktiga ning leedukas Radvilas Janulionis 31 punktiga.

Kui Laser klassid selgitasid paremusjärjestuse välja laevastikusõitudes, siis teised klassid vürtsitasid viimast päeva finaalsõitudega, kus parimad mängisid kohad välja omavahel.

Optimistil kuulutati võitjaks Hugo Rasmus Vaino (ROPK), kes võitis kuldfinaali, kuid juhtis ka seitsme laevastikusõidu arvestuses. Teiseks tuli Sten-Markus Andresson (TJK) ning kolmandaks Markus Kostabi (PJK).

Zoom 8 klassi võitis äkilise finaalsõitu tulemusel Jakob Haud (ROPK), teiseks tuli Joosep Laus (SMS) ja kolmandaks valitsev Euroopa meister Keith Luur (PJK), kes küll võitis kaheksast laevastikusõidust seitse, kuid otsustavas finaalsõidus jäi kolmandaks.

29er klassi valitsesid Tallinna Jahtklubi paadid. Kindla võidu võtsid kuldfinaalis vennad Juuso ja Henri Roihu (TJK), järgnesid vennad Ardi ja Paul Bogdanov 9 punktiga ning kolmandaks purjetasid lätlased Emils Ukass ja Roberts Janis Vancovics.

Tallinna Jahtklubi karikavõistlused korraldas Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Regati kodulehekülg: http://www.tjk.ee/?lang=et&page_id=124

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is: https://www.facebook.com/pages/EJL-Purjetamise-Eesti-Meistriv%C3%B5istlused/1419404891704999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles