OM-pääsme teeninud Karpak: Rios võtan medali!

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: Robert Deaves

PURJETAMINE. Finn-klassi MMi 11. kohaga lõpetanud Deniss Karpak teenis sellega ka ihaldatud Rio de Janeiro olümpiamängude pileti. Rios on Karpakil kõrged eesmärgid: purjetaja ütleb keerutamata, et tahab medalit.

Karpak alustas Uus-Meremaal peetud MMi tagasihoidlikult, olles avapäeva järel 30. kohal, ent kerkis järgmistel päevadel jõudsalt, olles vahepeal koguni teine ja lõpetas 11ndana. «Hooaeg oli väga raske, ebaõnn Santanderis (Karpak lootis OM-piletit juba eelmisel MMil Hispaanias Santanderis, ent eelviimases sõidus purunes tal puri – M. G.) tekitas suure vaimse pinge, tahtsin olümpiapääset väga saada,» sõnab Karpak. «Nüüd oli mängus juba ka minu maine, aga suur au on Eestile piletit tuua.»

Purjetaja sõnul ongi ta selle aastaga teinud ära suure töö just psühholoogilise poole pealt. «Tehniliselt olen juba ammu valmis MM-kulda võitma, mentaalselt mitte, ja sellega tegin palju tööd,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles