Galerii: kahe jahi ohtlik kokkupõrge merel tegi jahti ligi meetrise augu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, kui oli A. Le Coq 59. Muhu Väina regatil sõidetud ligi 5 miili Musto Kärdla-Tallinn etapist, põrkasid omavahel kokku Venemaa jaht MIR, kapteniga Sergey Bruzga, SPB River Jahtklubist ning Kalev Jahtklubi jaht Eleanora, mille kapteniks on Tiit Nõu.

Kokkupõrke tulemusena sai suuremaid kahjustusi jaht Eleanora. Jahi vasakusse poordi tekkis veeliinist kuni jahi tekini ligi ühemeetrine auk. Jaht Eleanora katkestas regati ning suundus Dirhami sadamasse esmast kontrolli teostama ning võimaluse korral jätkavad teekonda Tallinna.

Foto: Meisi Volt

Kapten Tiit Nõu teavitas võistluskomiteed, et soovib seoses tekkinud õnnetusega esitada protestiavalduse jaht MIR vastu. Jaht MIRi kahjustusi ei oska hetkel hinnata, kuid ta jätkas oma võistlussõitu. Paat peab informeerima võistluskomiteed nii kiirelt kui võimalik, pärast seda, kui ta finišeerib või katkestab võistlussõidu. Kuna käesoleva etapi puhul on tegemist öösõiduga, siis on võistlejatel õigus esitada protest võistluskomiteele hiljemalt kell 10.00 hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles