Rammo puri oli ühe millimeetri täpsusega normi piires ja sellega tuleb võistlus lõpuni sõita

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo Rio olümpial
Karl-Martin Rammo Rio olümpial Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

Korraldajatelt ettenähtust pikema purje saanud Laser-klassi purjetaja Karl-Martin Rammo ei saanud seetõttu eilsetel tugeva tuulega sõitudel purje piisavalt trimmida ja kaotas kõvasti kohti. 

Alates 2006. aastast Laseril võistleval eestlasel pole sellist asja varem juhtunud. «Pärast kolmapäevaseid sõite läks puri uuesti mõõtmisele ja võib juhtuda, et tunnistavad viga ja vahetavad, aga võib juhtuda, et ei näe, et asi valesti on. Sest eelmine kord öeldi, et on «just within the limits»,» kirjeldas ta juhtunut.

«Ma ei saa purje piisavalt alla tõmmata tugeva tuulega, sest purje normaalasend on juba nii all,» selgitas Rammo probleemi sisu ja avaldas nördimust, et pikk töö olümpia nimel on rikutud. «Kui inimesed on neli aastat vaeva näinud, enda, toetajate ja riigi raha raisanud, siis kas «just within the limits» on selline varustus, mida olümpial jagatama peaks...»

Pärast ebaõnnestunud päeva langes eestlane 31. kohale.

Nüüdseks on selge, et uut purje Rammo ei saa, sest korraldajate poolt antud puri on nii täpselt mõõtmistolerantsi ülemise piiri sees, et kui puri oleks veel ainult 1 mm pikem, saaks ta uue purje. «Arvestades, et Laseri varustusel on küllaltki laiad mõõtmistolerantsid, tähendab see maksimaalselt pikka purje. See on ebatavaline – tavaliselt on purje mastiliik ca 5mm lühem. Tipptasemel on see suur vahe,» vahendab Eesti Purjetajad Rios Facebooki leht.

«Kuna puri on ülemise piiri peal millimeetri täpsusega legaalne, siis purje välja ei vahetata ja Rammo jätkab sama purjega. Seda võib nimetada loosi ebaõnneks ning sellega tuleb lihtsalt leppida ja loota rahulikumaid tuuli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles