Galerii: purjetajad panid end jääkülmas vees proovile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laser-klassi olümpiapurjetaja Karl-Martin Rammo otsustas aastavahetuse ajal korraldada omapärase mõõduvõtu – ta osales koos teiste tipp-purjetajatega nii Eestist kui väljastpoolt 1. jaanuaril Pirita olümpiatule ees jääkülmas vees peetud show-võistlusel.

Pirital võisteldi neljaliikmelistes võistkondades ning sõideti Pirita jõe suudmes nii-öelda endurance race’i formaadis ehk oli kindel ajalimiit ning loeti, mitu ringi iga võistkond selle jooksul teha jõudis. Teiste seas osalesid mitmed endised ja praegused tipp-purjetajad – Anna Pohlak, Anna Maria Sepp, Argo Vooremaa ja Lauri Väinsalu.

Kasutati paadiklassi RS Aero. Rammo valis enda sõnul meelega mitte olümpia paadiklassi. Samas saavad sellel sõitmisega hakkama kõik purjetajad. «See on Laseriga sarnane paadiklass, mida kasutavad harrastuspurjetajad. Lihtne paat. Tuleb korvpallikeeles selline tähtede mängu sarnane üritus, kus kõigil on võrdsed võimalused,» selgitas Rammo, kes on selle paadiga ise kaks korda sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles