Prantslased seilasid ümber maakera maailmarekordilise 41 ööpäevaga

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse meeskond täna hommikul riigi läänerannikul Bresti sadamas pärast ümber maailma purjetamise maailmarekordi püstitamist.
Prantsuse meeskond täna hommikul riigi läänerannikul Bresti sadamas pärast ümber maailma purjetamise maailmarekordi püstitamist. Foto: AP/Scanpix

Täna hommikul püstitas Prantsusmaa läänerannikule Bresti sadamasse jõudnud prantslaste trimaraan absoluutse ümber maailma purjetamise maailmarekordi, tehes maakerale tiiru peale 40 ööpäeva 23 tunni ning 40 ja poole minutiga.

Kuueliikmeline meeskond kapten Francis Joyoni juhtimisel läbis 26 412 meremiili keskmise kiirusega 26,85 sõlme. Tinglikult arvestades teeb see keskmiseks kiiruseks 50 km/h.

Prantslaste jaht Maxi Trimaran Idec Sport ületas eelmise ümber maailma purjetamise maailmarekordi, mis kuulus samuti Prantsuse trimaraanile (kapten Loïck Peyron), nelja ööpäeva 15 tunni ning 12 ja poole minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles