Toomas Tõniste maandab stressi maal ja merel

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tõniste ja Toomas Tõniste (triibulise pluusiga) neile kuuluva ettevõtte AS LTT laos.
Tõnu Tõniste ja Toomas Tõniste (triibulise pluusiga) neile kuuluva ettevõtte AS LTT laos. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Mis teeb peatsel rahandusministril olemise värskemaks? Toomas Tõniste reedab oma igapäevase trendika harjumuse. Sport pole 50-aastaste olümpiamedalistidest kaksikvendade elust kadunud.

Toomas Tõniste on siiani ettevõtja elu ja sellega kaasas käivat vabadust nautinud: «Me olemegi õnnelikud firmaomanikud, meil on head juhid, ise käime aeg-ajalt omaniku kontrolli tegemas ja koosolekutel kuulamas, ideid jagamas ja kaasa elamas. Suhteliselt vabad oleme,» kirjeldas ta nädalavahetuse eel koos vennaga antud intervjuus oma staatust.

Vend Tõnu Tõniste kinnitab: «Töö on selline, et meil on väga head töötajad ja meil on võimalus nautida firmaomaniku rõõme,  tööpäevad on nii pikad, kui ise plaanid. Kui vaja, siis hommikust õhtuni, mõni päev tunnike ja mõni päev täitsa vaba. See on võimalus, mille lood endale, kui oled firma üles ehitanud.»

Poliitikasse läheb «Peda» kehakultuuriharidusega, ettevõtja ja vallavolikogu kogemusega

«Olen siiamaani Viimsi valla volikogu esimees, nädalas tuleb korra-kaks sellega tegeleda. Nüüd esmaspäevast võib minna nii, et olen rahandusminister,» ütles 1997. aastal toonase nimega Tallinna Pedagoogikaülikooli kehakultuuriteaduskonna lõpetanud Toomas Tõniste. «Ajakirjanikud on kõvasti tööd teinud, et ma sellele kohale ei saaks,» lisab mees väikese muigega.

Parimad viisid töömõtete unustamiseks

Kodu ja pere on mõlema sõnul kõige tähtsamad ja parimad pingemaandajad. «Ja sport,» lisavad vennad ühest suust. «Ikka üritad iga päev ennast liigutada, ka koduloomad on head stressimaandajad.» Kui Tõnu on koeraomanik ja käib jalutamas juba pikka aega, siis nüüd võttis koerakese ka Toomas.

Purjetamine püsib Tõnistete elus juba üle nelja aastakümne, senini püüavad nad aastas 4–5 regatil võistlemas käia ning enamasti on asja ka pjedestaalile.

Normaalse, hea seltskonnaga merel käimine ja purjetamislainel olemine on nende sõnul hea viis tööpingete maandamiseks.

«Pere ja laste asjadele kaasa elamine, naisega vahetevahel reisidel käimine,» võtab Tõnu Tõniste kokku oma põhilisi vaba aja veetmise viise.

Värske mahla usku

Toitumise poole pealt on Toomast tabanud üks uus tervisetrend. «Olen viimastel aastatel hakanud peaaegu igapäevaselt jooma värsket mahla,» tunnistab ta. «Kogu perega teeme seda. Porgand, apelsin – need on kõige traditsioonilisemad.»

«Ma olen ka oma toitumise luubi alla võtnud ja mõttetuid asju ei söö,» täiendab Tõnu, pigem juurvilja ja rohelist ja vähem praetud asju. Samuti armastan smuutit ja värskeid mahlu. Pirita Selveris pidavatki tema olema suurim marjaleti tühjendaja, ikka kast kirsse, maasikaid ja oma erilisi lemmikuid mustikaid, lisaks banaane.

Kaalu pole käest lasknud

Kui palju on näiteks 1988. aasta Souli olümpiast, kus vennad end hõbedale purjetasid, kehakaalu juurde tulnud?

Mõlemad naeravad, et peaaegu kümme kilo. Täpsemalt Toomasel seitse ja Tõnul kümme kilo toonasele 70-le kilole lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles