Ümbermaailmaregatt nõudis oma ajaloo kuuenda ohvri

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo Ocean Race'i seitsmendal etapil hukkunud John Fisher.
Volvo Ocean Race'i seitsmendal etapil hukkunud John Fisher. Foto: twitter.com/volvooceanrace

«Pole võimalik karta midagi, mille olemusest puudub teadmine. Osalejatel pole aimugi, kui külm neil hakkab ja kui märjaks nad saavad,» on Uus-Meremaa purjetamistšempion Grant Dalton iseloomustanud Volvo Ocean Race’i nimelist ümbermaailmaregatti. Dalton teab, mida räägib, sest võistles sel regatil 1980ndatel, 1990ndatel ja 2000ndatel ise kokku viis korda ning aastal 1993/94 tüüris jahi New Zealand Endeavour kaptenina esikohale.

Karm katsumus nõuab paraku vahel ka ohvreid. Esmaspäeval hukkus regatil inglane John Fisher, kellest sai võistluse ajaloo kuues merel elu kaotanud sportlane. Hongkongi esindanud jahil Team Sun Hung Kai/Scallywag seilanud 47-aastane purjetaja uhuti üle parda ja hukkus Volvo Ocean Race’i 44-aastase ajaloo kõige pikema (83 500 km pikkuse) regati kõige rängemal, enam kui 14 000-kilomeetrisel etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles