Puusta ja Rammo jätkavad purjetamise MMil kindlalt esikahekümne seas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta, Aarhus 2018
Ingrid Puusta, Aarhus 2018 Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Taanis Aarhusis jätkusid olümpiaklassi purjetamise maailmameistrivõistlused. Puusta lõpetas kvalifikatsioonisõidud ning Rammo lõpetas esimese finaalsõitude päeva - mõlemad meie sportlased jätkavad kindlalt võistelmist maailma esikahekümne seas.

RS:X klassis võistlev Ingrid Puusta on 3 päeva kestnud kvalifiaktsioonisõitude lõppedes 17. kohal. Täna peeti 3 sõitu ning Puusta kohad olid vastavalt 5, 4 ja 13. Liidrikohal lõpetas hiinlanna Yunxiu LU. Homme on RS:X klassi sõitjatel vaba päev, et koguda end neljapäeval algavateks finaalsõitudeks.

Laser klassi finaalsõitude avapäeval näitas Karl-Martin Rammo kuldgrupis purjetades head vormi. Tänase päeva lõpptulemuseks 16. koht. Parim tulemus täna peetud kahest sõidust oli 6.

Laer Radial klassis sõitnud Anna Pohlak on esimese finaalipäeva lõppedes 88. kohal. Täna hõbegrupis peetud kahest sõidust oli Pohlakul parem esimene, kus ta oli 16. kohal. 

49er FX purjetajad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp tegid eile ära jäänud ja tänaseks lisaks pandud kvalifikatsiooni päeval ühe sõidu ning lõpetasid 22. kohal. Tüdrukute lõplik tabelikoht peale kvalifikatsiooni on 45. Taanlannad Ida Marie Baad Nielsen ja Marie Thusgaard Olsen, kes juhtisid võistlust juba esimestest päevadest, lõpetasid liidritena.

Finn-klassis purjetavad Deniss Karpak, kuldgrupis, ja Taavi Valter Taveter, hõbegrupis, teenisid täna peetud kahe sõidu tulemusena lõppkoha vastavalt 28. ja 72. Karpaki tänane parim tulemus oli päeva esimesest sõidust, kus ta ületas finišijoone 14ndana. 

Aarhusis toimuv suurvõistlus on esimene, mille tulemuste põhjal jagatakse välja pea 40% 2020-ndal aastal toimuva Tokyo Olümpiamängude osaluspääsmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles