Noorimana üksi ümber palli purjetada üritanud Abby Sunderlandi jaht leiti 8 aastat hiljem

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa ja pool aastat ookeanis ulpinud jahi Wild Eyes teekond kaardil, jaht enne hülgamist ning pärast leidmist. SA Police News fotomontaaž
Kaheksa ja pool aastat ookeanis ulpinud jahi Wild Eyes teekond kaardil, jaht enne hülgamist ning pärast leidmist. SA Police News fotomontaaž Foto: South Australia Police News
  • Austraalia rannikul leiti üle 8 aasta ookeanis ulpinud ümberilmapurjekas
  • Toona 16-aastane Abby Sunderland hülgas aluse pärast masti murdumist juunis 2010
  • Abby Sunderland üritas lüüa oma vend Zac'i noorima ümberilmapurjetaja rekordit

Austraalia ranniku lähedal leidsid kalurid ulpimas kummuli ja vigastatud jahi, mille kapten 2010. aasta juunis India ookeani keskel maha jättis. 

Vana aasta viimasel päeval leidsid kalurid Kangaroo Islandi lähedal kummuli ookeanis ulpiva jahi, mis osutus rekordiüritaja Abby Sunderlandi rohkem kui 8 aastat tagasi India ookeani keskel hüljatud laevaks Wild Eyes, teatas Lõuna-Austraalia politsei oma sotsiaalmeedialehel.

Laeva märgati tuunikalaparvesid otsivalt kalurite lennukilt kümne kilomeetri kaugusel Lääne-Austraalia populaarsest turismisihtkohast Kangaroo saarest. Jaht oli kaotanud ka kiilu, ulpis kummuli ning selle kere oli kattunud paksu koorikloomade kihiga.

Sunderland oli sunnitud abi kutsuma ja laeva maha jätma, kui Wild Eyes India ookeani keskel tormis masti kaotas. Austraalia merepäästjad tõid Sunderlandi ära Austraalist 3200 km kauguselt, ligi 9 aastat hiljem jõudis pärale ka laeva vrakk. 

Californiast ümbermaailmareisi alustanud toona 16-aastane Abby Sunderland püüdis lüüa oma vennale Zac'le kuulunud noorimana ümber maakera purjetamise rekordit. Viie kuuga jõudis Californiast startinud Abby Sunderland purjetada ümber Lõuna-Ameerika ja Aafrika, kuid oli sunnitud sõidu masti purunemise tõttu katkestama.

Zac Sunderland seilas 2009 aastal üksi ümber maailma 17-aastasena. Samal aastal Abby Sunderlandi ebaõnnestunud katsega lõi rekordi üle 16-aastasena ümber maailma purjetanud austraallanna Jessica Watson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles