Ümberilmaregati sangarit Uku Randmaad tervitati lennujaamas pasunakoori ja võidupärjaga

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Eestlane sai maailma raskeimaks peetud soolopurjetamisvõistlusel kolmanda koha
  • Randmaa purjetas üksi ilma peatusteta ning digitehnikata 251 päeva ja 23 tundi
  • Golden Globe Race rakendas võistlejatele 50 aasta taguse regati tingimused

Täna saabus pärast rohkem kui kaheksakuulist merereisi tagasi Eestisse soolopurjetaja Uku Randmaa, kes finišeeris pühapäeval Prantsusmaal ümbermaailmaregati Golden Globe Race kolmanda lõpetajana.  

Uku Randmaad olid Tallinna lennujaamas tervitamas sõbrad, kaaspurjetajad, fännid ja klubikaaslased Kalevi ja Pärnu jahtklubidest. Meeleolukal vastuvõtutseremoonial asetati pronksmedalimehele kaela võidupärg, anti üle aumärk ning mängis puhkpilliorkester. 

Üksinda peatusteta ning 50 aasta vanust tehnoloogiat kasutades ümber maailma purjetamise võistlust Golden Globe Race on nimetatud maailma kõige raskemaks regatiks. 

Uku Randmaa alustas võistlust ühena kaheksateistkümnest purjetajast eelmise aasta 1. juulil. Võistluse võitja prantslane Jean Luc van den Heede saabus finišisse tänavu 29. jaanuaril. Tehnilistel põhjustel on võistluse katkestanud 13 jahti ning merel on veel kaks võistlejat. Viimasel kohal seilavat soomlast Tapio Lehtineni oodatakse finišisse mai lõpuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles