Maailma tugevaim jalgpallur asub võitlema rassismi vastu

Postimees Sport
Copy
Adebayo Akinfenwa (vasakul)
Adebayo Akinfenwa (vasakul) Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Wycombe Wanderersi jalgpallur Adebayo Akinfenwa, kes suudab jõusaalis rinnalt suruda 180 kilogrammi, on alustanud heategevusliku programmiga, mille eesmärk on kaitsta noori vutimehi rassismi eest.

37-aastane inglane alustas profikarjääri Leedus, kui liitus 2001. aastal kohaliku FK Atlantase meeskonnaga. Sealne periood muutus Akinfenwa jaoks üsna kiiresti ebameeldivaks, sest teda kostitati pidevalt rassistlike solvangutega. Olukorra tegi veelgi inetumaks asjaolu, et pahatahtlike inimeste hulgas oli palju toonase koduklubi fänne.

«See oli väga raske, sest olin tol hetkel kõigest 18-aastane,» meenutas sportlane. «Alustan ettevõtmisega, mis toetab inimeste tõelist olemust. Nad ei pea muretsema enam stereotüüpide või ühiskondliku surve pärast.»

«Enda kehas peab tundma ennast võimalikult mugavalt. Kui keegi tuleb kommenteerima sinu nahavärvi või kaalu, siis peab olema julgust, et sellele vastu seista. Ei tohi lasta ennast mõjutada,» jätkas inglane, kes karjääri jooksul esindanud 15 erinevat vutiklubi.

«Rassism on probleem, mis ei lahene üleöö, kogu meie ühiskond peab positiivsesse arengusse panustama,» lõpetas Akinfenwa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles