Blogi: Vägeva stardi teinud Bottas võitis Jaapani GP, Mercedes kindlustas tiitli!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Vormel 1 on jõudnud otsapidi tormisesse Jaapanisse, kus sõidetakse hooaja 17. etapp. Kuulsal Suzuka ringrajal stardib esimesena Ferrari piloot Sebastian Vettel, kelle kõrval paikneb kohe meeskonnakaaslane Charles Leclerc. Teise rea hõivasid Mercedese sõitjad Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton. Sõit Jaapanis algab Eesti aja järgi kell 8.10 ja seda saab jälgida Postimehe otseblogi vahendusel. 

Enne sõitu: 

Viimastel aastatel on Jaapanis domineerinud Mercedesed, kes on võitnud viiel hooajal järjest ning neli trofeed nendest kuuluvad valitsevale maailmameistrile Lewis Hamiltonile. Kokku on britt Jaapanis võidutsenud koguni viiel korral. Samuti on Jaapanis võimsat minekut näidanud täna esikohalt startiv Sebastian Vettel, kellel on auhinnakapis näidata neli võidukarikat. 

Viimastel hooaegadel pole Ferraridel Jaapanis õnne olnud ning võiduta ollakse juba 15 aastat. Viimati suutis Ferrari võidukalt koju tuua legendaarne Michael Schumacher 2004. aastal. 

MM-sarjas on läinud viimasel ajal üsna põnevaks ja seda just lahingus teisele kohale. Hamilton hoiab 322 punktiga selgelt esikohta ja võib juba järgmisel GP-l Mehhikos tiitli kindlustada. Tema järel paikneb 249 punktiga teisel kohal Valtteri Bottas, keda jahivad nii Charles Leclerc, Max Verstappen kui ka Sebastian Vettel, kellel on vastavalt 215, 212 ja 194 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles