Ronaldo jõudis hämmastava tähiseni, kuid pidu toimus hoopis Ukraina leeris

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Cristiano Ronaldo tähistab karjääri 700. väravat.
Cristiano Ronaldo tähistab karjääri 700. väravat. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste valiksarjas alistas Ukraina koduväljakul Portugali 2:1 ning kindlustas alagrupi võidu.

Ukraina läks mängu esimesel poolajal Roman Jaremtšuki ja Andri Jarmolenko väravatest juhtima, kuid 72. minutil teenis Taras Stepanenko käega mängu eest teise kollase kaardi ning Ukraina jäi vähemusse. Tagatipuks määrati sellest olukorrast Portugalile penalti, mille realiseeris kindlalt Cristiano Ronaldo. Portugali ründeässale oli see karjääri 700. väravaks. Kuigi Portugal lõi veel mängu lõpus posti, naastakse Ukrainast kaotusega.

Ukraina on enne viimast valikmängu kogunud 19 punkti, mis kindlustab neile alagrupi esikoha. Portugal, kellel on järel veel kaks mängu, on 11 silmaga teine. Portugalil seisavad ees mängud Leedu ja Luksemburgiga. Kümne punktiga kolmandal kohal olev Serbia alistas samas alagrupis 2:1 Leedu. Nemad mängivad valikturniiril veel Luksemburgi ja Ukrainaga.

H-alagrupis tegi suure sammu alagrupi võidu suunas Türgi, kes viigistas võõrsil 1:1 Prantsusmaaga. Kodumeeskonna värava lõi Olivier Giroud ning külaliste oma Kaan Ayhan. Nii Türgil kui Prantsusmaal on mõlemal 19 silma, kuid Türgi võitis esimese omavahelise mängu. Türgil seisab veel ees kodumäng Islandi ja võõrsilmäng Andorraga. Prantsusmaa kohtub kodus Moldovaga ja võõrsil Albaaniaga.

Samas alagrupis alistas Island 2:0 Andorra ning Albaania 4:0 Moldova. Islandil on veel võimalus EM-finaalturniirile pääseda, sest vahe kahe esimese Türgi ja Prantsusmaaga on kaks vooru enne valikturniiri lõppu neli silma. Islandi viimased mängud on võõrsil Türgi ja Moldova vastu.

Türgi jalgpallurid tähistavad väärtuslikku viiki Prantsusmaaga.
Türgi jalgpallurid tähistavad väärtuslikku viiki Prantsusmaaga. Foto: ALAIN JOCARD / AFP

A-alagrupi mängus alistas Inglismaa 6:0 Bulgaaria, kuid luhtas ka rohkelt häid võimalusi. Paraku tuli Sofias toimunud mäng kahel korral rassistlike hüüatuste tõttu ajutiselt peatada. Sama alagrupi teises mängus oli Kosovo 2:0 parem Montenegrost.

A-alagrupiseis on äärmiselt põnev. Enne viimast kahte mängu on esikolmik järgmine: Inglismaa 15 punkti, Tšehhi 12, Kosovo 11. Inglismaa mängib veel kodus Montenegro ja võõrsil Kosovoga. Kosovo seisab lisaks inglastele silmitsi veel võõrsil Tšehhiga, kes peab oma viimase mängu võõrsil Bulgaaria vastu.

Bulgaaria ja Inglismaa mäng tuli rassistlike hüüatuste tõttu kahel korral peatada.
Bulgaaria ja Inglismaa mäng tuli rassistlike hüüatuste tõttu kahel korral peatada. Foto: CARL RECINE / Action Images via Reuters
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles