Saksa valimistele eelnevad tapmisähvardused ja süütamised

Bretty Sarapuu
, Reporter
Copy
Möödunud laupäeval süüdati erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) logodega transpordiauto.
Möödunud laupäeval süüdati erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) logodega transpordiauto. Foto: Frank Pasemann, MdB / Twitter

Vähem kui nädalapäevad enne Tüüringi liidumaal toimuvaid valimisi on kohalikud tipp-poliitikud saanud tapmisähvardusi, süüdatud on ühe erakonna logo kandnud auto ja veripunase värviga soditud ühe poliitiku majasein. Vägivalla ja ähvarduste taga on nii parem- kui vasakäärmuslikud jõud. 

Tapmisähvarduse on saanud Tüüringi liidumaa praegune peaminister, vasakparteisse (Die Linke) kuuluv Bodo Ramelow, Tüüringi parlamendi roheliste fraktsiooni juht Dirk Adams ja valimistel tõenäoliselt võidu võtvate kristlike-demokraatide (CDU) esikandidaat Mike Mohring.

Pühapäeval avaldas Mohring Twitteris video, milles kirjeldas, et ta ähvardati tappa, kui ta kohalikel valimistel kandideerimisest ei loobu. 

«Seda nõudsid minult paremäärmuslased,» ütles Mohring videos. «Kui ma seda ei tee, kavatsevad nad mu surnuks pussitada.»

Eelmisel nädalal Mohringule tehtud tapmisähvardus oli käimasoleva valimiskampaania ajal juba teine. Esimene ähvardus tehti talle septembri lõpus, kui talle saabus postkaart, millel kiri, et peagi saab temast teine ohver, kelle pea läbib kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles