Peterkop: poliitilised otsused on peaministri enda teha (19)

Copy

«Otse Postimehest» tegi otselülituse Stenbocki majast, kus riigisekretär Taimar Peterkop kommenteeris värskelt avalikustatud maaeluminister Mart Järviku tegevust puudutavat raportit. 

Maaeluministeeriumi valitsemisalas toimunut uurinud komisjon jõudis järeldusele, et maaeluminister Mart Järvik ja tema nõunik Urmas Arumäe püüdsid veterinaar- ja toiduameti (VTA) järelevalve läbiviimisesse sekkuda, millega on ületanud oma pädevust.

«Mina ei oska anda hinnanguid, mis toimus ministri peas,» selgitas Peterkop. Ta lisas, et VTA kui järelevalveasutus on oma tegevuses sõltumatu ning nii detailselt, nagu seda tegi minister Järvik, ei saa sekkuda. Näiteks võtta otsustusõiguse, kas toit meie laual on ohutu või mitte. See kompetents ja pädevus on VTA-l. 

Raportist selgub, et Järvik asjaolust, et tema õigusnõunik Urmas Arumäe oli ühe maaeluministeeriumi allasutuse PRIA-ga kohtuvaidlust pidava ettevõtte esindajaga seotud, teadis minister Järvik juba 22. maist. «Selle kohta on minister ise riigikogus öelnud, et ei näinud probleemi,» vahendas Peterkop ministri hinnangut võimalikule huvide konfliktile. 

Mis saab edasi? «Ei ole minu asi selle koha pealt [peaminister Jüri Ratasele Järviku jätkamise küsimuses – toim.] nõu anda,» ütles Peterkop, lisades, et poliitilised otsusd on peaministri enda teha ning tema pole sel teemal talle nõu andnud. 

Värske raportiga ja selle põhijäreldustega tutvu lähemalt SIIN

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles